Skip to main content

Amenajarea spațiului maritim: Comisia solicită României și altor 4 state membre să întocmească și să trimită copii ale planurilor lor de amenajare a spațiului maritim


Amenajarea spațiului maritim: Comisia solicită BULGARIEI, GRECIEI, ITALIEI, CIPRULUI și ROMÂNIEI să întocmească și să trimită copii ale planurilor lor de amenajare a spațiului maritim. 

 

Comisia a decis să trimită avize motivate Bulgariei [INFR(2022)2025], Greciei [INFR(2021)2226], Italiei [INFR(2021)2223], Ciprului [INFR(2021)2227] și României [INFR(2021)2224] pentru neasigurarea punerii corespunzătoare în aplicare a Directivei (UE) 2014/89 de stabilire a unui cadru pentru amenajarea spațiului maritim. Directiva stabilește o abordare comună pentru țările UE în ceea ce privește amenajarea zonelor maritime. Amenajarea spațiului maritim are ca obiectiv organizarea activităților umane în zonele marine pentru îndeplinirea diverselor obiective ecologice, economice și sociale. Printre aceste obiective se numără dezvoltarea unei economii albastre sustenabile, utilizarea sustenabilă a resurselor marine și conservarea unor ecosisteme marine sănătoase și a biodiversității. Punerea în aplicare a directivei este esențială pentru atingerea acestor obiective ca parte a Pactului verde european.

 

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Săptămâna europeană a mobilității 2023

Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.

Invitație și informații suplimentare legate de discursul privind starea Uniunii Europene.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene prezintă în fața Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanțul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune și prezentând prioritățile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană și nu numai.