Aplicarea legislației UE: beneficii pentru cetățeni


Astăzi, 13 octombrie, Comisia Europeană a adoptat o comunicare privind asigurarea respectării legislației UE, în care prezintă modul în care se asigură că legislația UE este respectată și că cetățenii și întreprinderile pot beneficia de aceleași drepturi în întreaga UE. Datorită aplicării corecte a legislației UE, oamenii pot respira un aer mai curat, pot călători și lucra liber oriunde în UE și pot beneficia de rambursarea costurilor asistenței medicale primite în străinătate. Legislația UE are un impact real asupra vieții de zi cu zi a europenilor. Acesta este motivul pentru care asigurarea respectării legislației UE se află în topul priorităților Comisiei.

 

 Eforturile Comisiei de a promova conformitatea încep încă din faza de concepere și adoptare a legislației UE. Comisia a elaborat o serie de măsuri pentru a sprijini statele membre, inclusiv orientări practice, măsuri de finanțare și de monitorizare, contribuind, în primul rând, la prevenirea încălcării legislației UE. În același timp, atunci când legislația UE este încălcată, Comisia nu ezită să introducă acțiuni în justiție prin inițierea unor proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor. În ultimii ani, Comisia a inițiat proceduri inovatoare pentru a proteja valorile fundamentale: egalitate, justiție și cetățenie.

 

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Corpul european de solidaritate: peste 142 de milioane EUR pentru a ajuta persoanele care au cea mai mare nevoie de ajutor prin intermediul voluntariatului

 Comisia a lansat ieri, 24 noiembrie, cererea de propuneri pentru 2023 în cadrul Corpului european de solidaritate. Corpul european de solidaritate este un program al UE destinat tinerilor care doresc să participe la activități de solidaritate în diverse domenii, de la ajutorarea persoanelor defavorizate, până la acțiuni în domeniul sănătății și al mediului, în întreaga UE și în afara granițelor sale. 

5G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei deschide noi oportunități de inovare

 Pe lângă tehnologia mobilă din generațiile anterioare, companiile aeriene vor fi în măsură să furnizeze cea mai recentă tehnologie 5G la bordul avioanelor lor, întrucât Comisia a actualizat decizia de punere în aplicare privind spectrul de frecvențe pentru comunicațiile mobile la bordul aeronavelor, desemnând anumite frecvențe pentru tehnologie 5G în timpul zborului. 

Planul european de luptă împotriva cancerului: intră în vigoare interdicția privind produsele din tutun încălzit aromatizate

Comisia salută intrarea în vigoare, astăzi, 23 noiembrie, a interdicției privind produsele din tutun încălzit aromatizate.

EUROPE DIRECT Oradea | Copyright ©Toate drepturile rezervate. Web design realizat de NRGO.

Fiți la curent cu noutățile EUROPE DIRECT Oradea