Skip to main content

Aplicația deschisă pentru Premiul Charlemagne

Până în data de 12 februarie este deschisă perioada de înscrieri pentru Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni 2024.

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni este acordat în fiecare an proiectelor gestionate de tineri, care promovează înțelegerea europeană și internațională și promovează un sentiment de identitate și integrare europeană.

Ești rezident(ă) în Uniunea Europeană cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani și lucrezi la un proiect care contribuie la modelarea Europei? Atunci ai putea câștiga Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni

Înscrie-ți proiectul, primește până la 7 500 EUR și beneficiază de ajutorul de care ai nevoie pentru a-ți dezvolta în continuare inițiativa.

Cele trei proiecte europene câștigătoare primesc următoarele premii: premiul întâi este în valoare de 7 500 EUR, premiul al doilea este de 5 000 EUR, iar premiul al treilea este de 2 500 EUR.

Reprezentanți ai fiecărui proiect național câștigător sunt invitați la ceremonia de decernare a Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni, care va avea loc la Aachen în luna mai.

Mai multe detalii despre acest premiu: https://youth.europarl.europa.eu/ro/more-information/charlemagne-prize.html

Pentru înscrieri, accesați link-ul de mai jos: https://epprizes.secure.europarl.europa.eu/epprizes/

Articole similare

Comisia ordonă recuperarea de la Blue Air a unui ajutor de stat incompatibil de 33,84 milioane EUR

Comisia Europeană a concluzionat că planul de restructurare a companiei aeriene Blue Air nu a fost în măsură să restabilească viabilitatea pe termen lung a companiei aeriene, fiind, așadar, incompatibil cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Comisia monitorizează punctele forte și provocările competitivității UE

 Raportul detaliază punctele forte și provocările concurențiale ale pieței unice europene, urmărind evoluțiile anuale în conformitate cu cei nouă factori determinanți ai competitivității identificați în Comunicarea UE din 2023 privind competitivitatea pe termen lung.

Previziunile economice din iarna anului 2024

Ca urmare a creșterii modeste de anul trecut, economia UE a intrat în 2024 cu un nivel mai redus decât se preconizase. În previziunile sale intermediare din iarnă, Comisia Europeană revizuiește creșterea din UE și din zona euro în sens descendent, după cum urmează: 0,5 % în ambele zone în 2023 (față de 0,6 %, potrivit previziunilor din toamnă), 0,9 % în UE (față de 1,3 %) și 0,8 % în zona euro (față de 1,2 %) în 2024. În 2025, previziunile de creștere a activității economice se mențin totuși la 1,7 % pentru UE și la 1,5 % pentru zona euro.