Skip to main content

Au fost desemnați câștigătorii din acest an ai competiției Euro Quiz!


Echipa „Frații Jderi”, Școala Gimnazială nr.17 din Botoşani, a câștigat ediția din acest an a competiției naționale Euro Quiz! Finala a avut loc astăzi, 3 iunie 2022.

Anul acesta, în urma competiției desfășurate online, dintre cele 198 de echipe finaliste care au ajuns până în etapa națională, echipa „Frații Jderi”, Școala Gimnazială nr.17 din Botoşani, alcătuită din cei patru elevi: Stoian Raul, Ivancescu David Vlad, Constantin Nicolas, Marin Răzvan, coordonați de dnul. profesor Lorin Dascaliuc, s-a situat pe primul loc răspunzând corect la toate cele 50 de întrebări în doar 16 minute și 10 secunde.

Ediția din acest an a concursului a marcat o premieră, fiind prima care se adresează întregului ciclul gimnazial, și nu doar claselor a V-a și a VI-a. Participarea la această competiție presupune ca elevii să răspundă corect, într-un timp limitat, la întrebări din diverse domenii de activitate (istorie, artă, gastronomie).

1.032 echipe formate din elevi din toată țara s-au înscris pentru a participa la concurs.

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Intră în vigoare primul cadru de reglementare al UE destinat să protejeze independența și pluralismul mass-mediei

 Astăzi, 7 mai, intră în vigoare Legea europeană privind libertatea mass-mediei, un set nou de norme fără precedent destinate să protejeze independența și pluralismul mass-mediei. 

Comisia deschide proceduri oficiale împotriva Facebook și Instagram în temeiul Actului legislativ privind serviciile digitale

 Astăzi, 30 aprilie, Comisia Europeană a inițiat proceduri oficiale pentru a evalua posibilitatea ca Meta, furnizorul Facebook și Instagram, să fi încălcat Actul legislativ privind serviciile digitale.

Comisia aprobă ajutorul de stat pentru restructurare în valoare de 95,3 milioane EUR acordat de România companiei aeriene TAROM

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, planurile României de a acorda transportatorului aerian național deținut de stat, TAROM, un ajutor de restructurare în valoare de până la 95,3 milioane EUR (473,69 milioane RON).