Skip to main content

Au fost desemnați câștigătorii din acest an ai competiției Euro Quiz!


Echipa „Frații Jderi”, Școala Gimnazială nr.17 din Botoşani, a câștigat ediția din acest an a competiției naționale Euro Quiz! Finala a avut loc astăzi, 3 iunie 2022.

Anul acesta, în urma competiției desfășurate online, dintre cele 198 de echipe finaliste care au ajuns până în etapa națională, echipa „Frații Jderi”, Școala Gimnazială nr.17 din Botoşani, alcătuită din cei patru elevi: Stoian Raul, Ivancescu David Vlad, Constantin Nicolas, Marin Răzvan, coordonați de dnul. profesor Lorin Dascaliuc, s-a situat pe primul loc răspunzând corect la toate cele 50 de întrebări în doar 16 minute și 10 secunde.

Ediția din acest an a concursului a marcat o premieră, fiind prima care se adresează întregului ciclul gimnazial, și nu doar claselor a V-a și a VI-a. Participarea la această competiție presupune ca elevii să răspundă corect, într-un timp limitat, la întrebări din diverse domenii de activitate (istorie, artă, gastronomie).

1.032 echipe formate din elevi din toată țara s-au înscris pentru a participa la concurs.

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Comisia ordonă recuperarea de la Blue Air a unui ajutor de stat incompatibil de 33,84 milioane EUR

Comisia Europeană a concluzionat că planul de restructurare a companiei aeriene Blue Air nu a fost în măsură să restabilească viabilitatea pe termen lung a companiei aeriene, fiind, așadar, incompatibil cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Comisia monitorizează punctele forte și provocările competitivității UE

 Raportul detaliază punctele forte și provocările concurențiale ale pieței unice europene, urmărind evoluțiile anuale în conformitate cu cei nouă factori determinanți ai competitivității identificați în Comunicarea UE din 2023 privind competitivitatea pe termen lung.

AggregateEU lansează prima licitație pe termen mediu pentru a asigura o aprovizionare cu energie stabilă și previzibilă

Comisia a lansat ieri, 15 februarie, în cadrul platformei AggregateEU pentru achiziții comune de gaz, prima licitație pe termen mediu în cadrul căreia cumpărătorii vor putea depune cereri de gaz care acoperă mai multe perioade de șase luni, din aprilie 2024 până în octombrie 2029.