Skip to main content

Caravana #EUpeDrum a ajuns la Bacău


În perioada 6-7 februarie, în cadrul programului #EUpeDrum, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, s-a aflat într-o vizită oficială în județul Bacău. 

Șefa Reprezentanței a avut întrevederi cu Primarul Municipiului Bacău, Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea și Prefectul Județului Bacău, Lucian Gabriel Bogdănel. Pe agenda discuțiilor s-au aflat teme de actualitate europeană, inclusiv stadiul implementării proiectelor cu finanțare europeană. Cu această ocazie a fost vizitat și Spitalul Județean de Urgență, în cadrul căruia funcționează un heliport realizat cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene. Programul vizitei a mai inclus întâlniri cu conducerea Universității ,,Vasile Alecsandri” din Bacău, precum și discuții cu studenții și elevii de la Colegiul Național „Ferdinand I”, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” și Colegiul Pedagogic „Ștefan cel Mare” Bacău. Temele abordate au variat de la știrile false și dezinformarea la resursele educaționale puse la dispoziție de către Uniunea Europeană. 

 

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Săptămâna europeană a mobilității 2023

Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.

Invitație și informații suplimentare legate de discursul privind starea Uniunii Europene.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene prezintă în fața Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanțul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune și prezentând prioritățile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană și nu numai.