Skip to main content

Cartea Albă

Cartea albă analizează modul în care Europa se va schimba în următorul deceniu, pentru impactul noilor tehnologii asupra societății și a locurilor de muncă, la îndoielile cu privire la globalizare, problemele de securitate și creșterea populismului.

Până în 2060, toate statele membre ale UE întradevăr va reprezenta 1% din populația lumii – un motiv convingător pentru unitate și pentru a realiza mai mult. O forță globală pozitivă, prosperitatea Europei va continua să depindă de link-uri deschiderea sa și puternicele legături cu partenerii. Cartea albă stabilește cinci scenarii, fiecare oferind un punct de vedere asupra potențialului Uniunii până în 2025, în funcție de alegerile pe care Europa le va face.

Broşura poate fi accesată aici.

Articole similare

Combaterea dezinformării: Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează cu sprijinul influencerilor campania „Is this trUE?”

 În eforturile de a combate fenomenul dezinformării, Reprezentanța Comisiei Europene în România desfășoară campania „Is this trUE?” cu ajutorul unor influenceri cunoscuți. Scopul campaniei este de a crește gradul de conștientizare al cetățenilor cu privire la dezinformare, având în vedere anul electoral 2024 și contextul internațional marcat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. 

Intră în vigoare noi norme privind publicitatea cu caracter politic

Astăzi, 9 aprilie, intră în vigoare noi norme europene care stabilesc standarde comune pe piața internă în ceea ce privește transparența și vizarea unui public-țintă în publicitatea politică.

Comisia lansează apelul la candidaturi pentru Observatorul lanțului agroalimentar al UE

 Crearea acestui observator, care va analiza costurile de producție, marjele și practicile comerciale, a fost anunțată la jumătatea lunii martie ca fiind una dintre măsurile de consolidare a poziției fermierilor în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente și de întărire a încrederii între toți actorii de-a lungul acestui lanț.