Skip to main content

Despre impactul războiul din Ucraina asupra refugiaților ucraineni cu psihologul Simona Trip

Un război nedorit și cu puternic impact emoțional a pus milioane de ucraineni în situații extrem de dificil de gestionat. România i-a primit, le-a oferit ajutor necondiționat, iar multora județul Bihor și Oradea le-a devenit noua casă. Încă din primele zile de război, Centrul EUROPE DIRECT Oradea și Fundația Comunitară Oradea s-au implicat activ în a le oferi sprijin în cadrul campaniei #AjutorpentruUcraina. Continuăm să facem bine, ba chiar să îi ajutăm să se integreze în societate. Dar pentru ca acest lucru să fie posibil, am considerat că este necesar să îi înțelegem mai bine.


În cadrul unui interviu din seria Expert Talk și cu ajutorul unor explicații avizate ale psihologului, Simona Trip, răspundem la întrebarea: “Care este impactul războiului din Ucraina asupra refugiaților ucraineni din perspectivă psihologică și cum putem contribui la integrarea acestora în societate?”

Urmăriți interviul de mai jos:

Articole similare

Combaterea dezinformării: Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează cu sprijinul influencerilor campania „Is this trUE?”

 În eforturile de a combate fenomenul dezinformării, Reprezentanța Comisiei Europene în România desfășoară campania „Is this trUE?” cu ajutorul unor influenceri cunoscuți. Scopul campaniei este de a crește gradul de conștientizare al cetățenilor cu privire la dezinformare, având în vedere anul electoral 2024 și contextul internațional marcat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. 

Intră în vigoare noi norme privind publicitatea cu caracter politic

Astăzi, 9 aprilie, intră în vigoare noi norme europene care stabilesc standarde comune pe piața internă în ceea ce privește transparența și vizarea unui public-țintă în publicitatea politică.

Comisia lansează apelul la candidaturi pentru Observatorul lanțului agroalimentar al UE

 Crearea acestui observator, care va analiza costurile de producție, marjele și practicile comerciale, a fost anunțată la jumătatea lunii martie ca fiind una dintre măsurile de consolidare a poziției fermierilor în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente și de întărire a încrederii între toți actorii de-a lungul acestui lanț.