Skip to main content

Ce impact are războiul din Ucraina asupra refugiaților ucraineni din perspectivă psihologică?

Un război nedorit și cu puternic impact emoțional a pus milioane de ucraineni în situații extrem de dificil de gestionat. România i-a primit, le-a oferit ajutor necondiționat, iar multora județul Bihor și Oradea le-a devenit noua casă. Încă din primele zile de război, Centrul EUROPE DIRECT Oradea și Fundația Comunitară Oradea s-au implicat activ în a le oferi sprijin în cadrul campaniei #AjutorpentruUcraina. Continuăm să facem bine, ba chiar să îi ajutăm să se integreze în societate. Dar pentru ca acest lucru să fie posibil, am considerat că este necesar să îi înțelegem mai bine.


În cadrul unui interviu din seria Expert Talk și cu ajutorul unor explicații avizate ale psihologului, Simona Trip, răspundem la întrebarea: “Care este impactul războiului din Ucraina asupra refugiaților ucraineni din perspectivă psihologică și cum putem contribui la integrarea acestora în societate?”

Urmăriți interviul de mai jos:

Articole similare

Orientări de politică în cadrul semestrului european: susținerea reformelor și a investițiilor pentru a asigura prosperitatea, competitivitatea, echitatea și reziliența UE pe termen lung.

 În cadrul pachetului de primăvară al semestrului european 2023, Comisia oferă astăzi, 24 mai, statelor membre orientări pentru a construi o economie solidă și adaptată exigențelor viitorului, care să asigure competitivitatea și prosperitatea pe termen lung pentru toți, în contextul unui mediu geopolitic dificil. 

Centrul EUROPE DIRECT Oradea implicat într-un concurs de Ziua Europei

Ieri, 22 mai, ne-am bucurat să fim implicați în evenimentul „ Ziua Europei: Trecut, Prezent și Viitor” organizat de Liceul Baptist „Emanuel” pentru a celebra valorile Uniunii Europene.

Previziunile economice din primăvara anului 2023

 Economia europeană continuă să dea dovadă de reziliență într-un context global dificil.