Skip to main content

Centrul EUROPE DIRECT co-organizator al „Legal Debate” 2023

Ne-am bucurat să fim co-organizatori ai ediției de anul acesta a „Legal Debate”, eveniment organizat de Departamentul Activități Academice din cadrul ELSA Oradea, în colaborare cu Oradea Debate Society. Evenimentul a avut loc în sala festivă a Facultății de Drept din Oradea, miercuri, 26 aprilie și a reunit peste douăzeci de participanți.

În cadrul evenimentului, membrii Oradea Debate Society au abordat moțiunea „Jocurile de noroc tip slot ar trebui interzise”. Tema adusă în discuție a avut rolul de a pune în lumină relevanța unor teme juridice și valori europene în viața cetățenilor. Tinerii prezenți au avut ocazia de a asista la discursuri elocvente și argumente susținute cu iscusință de echipele din cadrul Oradea

Debate Society. Argumentele echipelor au avut în vedre aspecte variate precum implicațiile sociale ale jocurile de noroc tip slot, libertatea individuală, demnitatea umană și rolul statului în protejarea cetățenilor. Astfel, reprezentanții guvernului au susținut că statul trebuie să își asume un rol extins în protejarea cetățenilor și a dreptului acestora la demnitate.

Dezbaterea s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri în urma căreia cei mai activi partivipanți au fost recompensați cu premii oferite din partea Centrului EUROPE DIRECT Oradea.

În urma votului final dezbaterea a fost câștigată de echipa opoziției, care a propus ca alternativă creșterea vârstei de acces la jocurile de noroc tip slot. În plus, membrii opoziției au pus în evidență responsabilitatea individuală. în final ambele echipe au iesit câștigătoare, primind premii din partea ELSA Oradea.

Trebuie menționat faptul că pozițiile exprimate de vorbitori nu reprezintă opiniile personale ale acestora.

În contextul Anului European al competențelor ne-a făcut mare plăcere să fim parte a unui astfel de eveniment dedicat dezvoltării abilităților de comunicare, gândire critică și vorbire în public.

Articole similare

Combaterea dezinformării: Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează cu sprijinul influencerilor campania „Is this trUE?”

 În eforturile de a combate fenomenul dezinformării, Reprezentanța Comisiei Europene în România desfășoară campania „Is this trUE?” cu ajutorul unor influenceri cunoscuți. Scopul campaniei este de a crește gradul de conștientizare al cetățenilor cu privire la dezinformare, având în vedere anul electoral 2024 și contextul internațional marcat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. 

Intră în vigoare noi norme privind publicitatea cu caracter politic

Astăzi, 9 aprilie, intră în vigoare noi norme europene care stabilesc standarde comune pe piața internă în ceea ce privește transparența și vizarea unui public-țintă în publicitatea politică.

Comisia lansează apelul la candidaturi pentru Observatorul lanțului agroalimentar al UE

 Crearea acestui observator, care va analiza costurile de producție, marjele și practicile comerciale, a fost anunțată la jumătatea lunii martie ca fiind una dintre măsurile de consolidare a poziției fermierilor în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente și de întărire a încrederii între toți actorii de-a lungul acestui lanț.