Skip to main content

Centrul EUROPE DIRECT în vizită la Liceul Teologic Baptist „Emanuel”

Săptămâna aceasta ne-am bucurat să celebrăm Ziua Europei alături de elevi ai Liceului Teologic Baptist „Emanuel”.

Mulțumită elevilor am avut parte de discuții antrenante pe tema legislației climatice și a pachetului legislativ „Fit for 55” Am abordat teme precum: beneficiile și implicațiile traziției verzi, obiectivele trasate în legislația climatică, transpunerea acestor obiective în practică, în orașul nostrum.

Am încheiat evenimentul cu o dezbatere pe tema implementării Păctului verde european. Elevii s-au documentat pe loc, și-au susținut argumentele și au votat moțiunea cea mai convingătoare.

Am avut astfel prilejul de a marca Anul european al competențelor într-un  cadru informal în care s-a lucrat în echipă și au fost susținute discursuri captivante.

Le transmitem profunde mulțumiri tuturor celor implicați pemtru invitație și interes.

Articole similare

Orientări de politică în cadrul semestrului european: susținerea reformelor și a investițiilor pentru a asigura prosperitatea, competitivitatea, echitatea și reziliența UE pe termen lung.

 În cadrul pachetului de primăvară al semestrului european 2023, Comisia oferă astăzi, 24 mai, statelor membre orientări pentru a construi o economie solidă și adaptată exigențelor viitorului, care să asigure competitivitatea și prosperitatea pe termen lung pentru toți, în contextul unui mediu geopolitic dificil. 

Centrul EUROPE DIRECT Oradea implicat într-un concurs de Ziua Europei

Ieri, 22 mai, ne-am bucurat să fim implicați în evenimentul „ Ziua Europei: Trecut, Prezent și Viitor” organizat de Liceul Baptist „Emanuel” pentru a celebra valorile Uniunii Europene.

Previziunile economice din primăvara anului 2023

 Economia europeană continuă să dea dovadă de reziliență într-un context global dificil.