Skip to main content

Centrul EUROPE DIRECT în vizită la Liceul Teologic Baptist „Emanuel”

Săptămâna aceasta ne-am bucurat să celebrăm Ziua Europei alături de elevi ai Liceului Teologic Baptist „Emanuel”.

Mulțumită elevilor am avut parte de discuții antrenante pe tema legislației climatice și a pachetului legislativ „Fit for 55” Am abordat teme precum: beneficiile și implicațiile traziției verzi, obiectivele trasate în legislația climatică, transpunerea acestor obiective în practică, în orașul nostrum.

Am încheiat evenimentul cu o dezbatere pe tema implementării Păctului verde european. Elevii s-au documentat pe loc, și-au susținut argumentele și au votat moțiunea cea mai convingătoare.

Am avut astfel prilejul de a marca Anul european al competențelor într-un  cadru informal în care s-a lucrat în echipă și au fost susținute discursuri captivante.

Le transmitem profunde mulțumiri tuturor celor implicați pemtru invitație și interes.

Articole similare

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE.