Skip to main content

Centrul EUROPE DIRECT Oradea implicat în „Legal Debate” 2023

Centrul EUROPE DIRECT Oradea se bucură să fie co-organizator al ediției de anul acesta a „Legal Debate”, eveniment organizat de Departamentul Activități Academice din cadrul ELSA Oradea, în colaborare cu Oradea Debate Society.

Tinerii din cadrul Oradea Debate Society vor aborda moțiunea „Jocurile de noroc tip slot ar trebui interzise”. Tema vizată are ca scop aducerea în atenția tinerilor a unor teme de actualitate, care prezintă un interes pentru cetățeni. Aspectele principale care vor fi puse în lumină pe parcursul dezbaterii sunt relația dintre cetățeni și stat respectiv raportarea acestora la valori europene precum demnitatea umană sau statul de drept.

Evenimentul va avea loc miercuri 26 aprilie, începând cu ora 10:00, în sala festivă a Facultății de Drept din Oradea, situată pe Strada General Magheru, numărul 26.

În contextul Anului european al competențelor, ne face mare plăcere să fim implicați într-un astfel de eveniment destinat perfecționării unor competențe precum vorbitul în public și susținerea unui argument într-un cadru propice.

#image_title

Articole similare

Combaterea dezinformării: Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează cu sprijinul influencerilor campania „Is this trUE?”

 În eforturile de a combate fenomenul dezinformării, Reprezentanța Comisiei Europene în România desfășoară campania „Is this trUE?” cu ajutorul unor influenceri cunoscuți. Scopul campaniei este de a crește gradul de conștientizare al cetățenilor cu privire la dezinformare, având în vedere anul electoral 2024 și contextul internațional marcat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. 

Intră în vigoare noi norme privind publicitatea cu caracter politic

Astăzi, 9 aprilie, intră în vigoare noi norme europene care stabilesc standarde comune pe piața internă în ceea ce privește transparența și vizarea unui public-țintă în publicitatea politică.

Comisia lansează apelul la candidaturi pentru Observatorul lanțului agroalimentar al UE

 Crearea acestui observator, care va analiza costurile de producție, marjele și practicile comerciale, a fost anunțată la jumătatea lunii martie ca fiind una dintre măsurile de consolidare a poziției fermierilor în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente și de întărire a încrederii între toți actorii de-a lungul acestui lanț.