Skip to main content

Centrul EUROPE DIRECT Oradea implicat în  Traseul Solidarității

| EUROPE DIRECT Oradea |

În a doua jumătate a anului trecut Centrul EUROPE DIRECT Oradea a avut plăcerea de a fi implicat în inițiativa Traseul Solidarității pe Drumul care UneștE – Via Transilvanica, contribuind astfel la o activitate de informare și conștientizare, realizată în parteneriat cu alte șase centre EUROPE DIRECT. Acțiunea a avut rolul de a pune în lumină importanța valorilor și priorităților Uniunii Europene în viața de zi cu zi a cetățenilor.

Traseul ce ilustrează bogăția culturală și naturală a României este parcurs în regim de ștafetă sau la pas. Scopul acestei acțiuni este acela de a sublinia importanța unor valori europene precum protejarea mediului înconjurător și diversitatea. 23 de kilometri a fost parcurși la pas de voluntarii Centrului EUROPE DIRECT Oradea pe traseul Nucșoara – Sarmisegetusa Ulpia Traiana, în perioada 25-27 august. Efortul lor a avut scopul de a oferi un exemplu concret al beneficiilor unor astfel de excursii pentru sănătatea noastră și a mediului înconjurător.

Parcurgerea fiecărui traseu reprezintă o provocare ce pune în evidență frumusețea posibilității de a explora cultura și istoria comunităților locale. Proiectul „Traseul Solidarității pe Drumul care UneștE – Via Transilvanica”, a fost gândit de Tășuleasa Social, un ONG cu sediul în Pasul Tihuța, Bistrița-Năsăud, orientat spre acțiuni educaționale, culturale și de mediu. Traseul Centrului EUROPE DIRECT Oradea s-a încheiat cu predarea către Centrul EUROPE DIRECT Alba Iulia a unui obiect reprezentativ orașului Oradea. Obiectivul a fost realizat de către voluntarii din programul Youth CommUnity al Fundației Comunitare Oradea. Obiectul reprezentativ orașului Oradea a fost confecționat exclusiv din materiale reciclabile. 

La rândul său, centrul nostru s-a bucurat să preia obiectul colegilor din rețea, de la Alba Iulia, Centrul EUROPE DIRECT Regiunea Centru. Obiectul a fost realizat de o echipă elevi de gimnaziu din Alba Iulia.

Articole similare

Comisia ordonă recuperarea de la Blue Air a unui ajutor de stat incompatibil de 33,84 milioane EUR

Comisia Europeană a concluzionat că planul de restructurare a companiei aeriene Blue Air nu a fost în măsură să restabilească viabilitatea pe termen lung a companiei aeriene, fiind, așadar, incompatibil cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Comisia monitorizează punctele forte și provocările competitivității UE

 Raportul detaliază punctele forte și provocările concurențiale ale pieței unice europene, urmărind evoluțiile anuale în conformitate cu cei nouă factori determinanți ai competitivității identificați în Comunicarea UE din 2023 privind competitivitatea pe termen lung.

Previziunile economice din iarna anului 2024

Ca urmare a creșterii modeste de anul trecut, economia UE a intrat în 2024 cu un nivel mai redus decât se preconizase. În previziunile sale intermediare din iarnă, Comisia Europeană revizuiește creșterea din UE și din zona euro în sens descendent, după cum urmează: 0,5 % în ambele zone în 2023 (față de 0,6 %, potrivit previziunilor din toamnă), 0,9 % în UE (față de 1,3 %) și 0,8 % în zona euro (față de 1,2 %) în 2024. În 2025, previziunile de creștere a activității economice se mențin totuși la 1,7 % pentru UE și la 1,5 % pentru zona euro.