Skip to main content

Centrul EUROPE DIRECT Oradea prezent la un atelier din inițiativa Împreună în UE

Centrul EUROPE DIRECT Oradea s-a bucurat să fie prezent, ieri 6 iulie la evenimentul „ Cetățenie activă de la nivel local național și european” organizat de Școala de Valori  în colaborare cu Biroul Parlamentului European în România și cu sprijinul Departamentul Relații Internaționale și Studii Europene al Facultății de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, de la Universitatea din Oradea.

Atelierul face parte din inițiiative „Împreună în UE” lansată de Parlamentul European în vederea deschiderii unui dialog proactiv asupra democrației europene, sporind implicarea civică  legată de alegerile europarlamentare din 2024.

Ne-a bucurat în mod deosebit șansa de a putea participa la un astfel de eveniment orientat spre înțelegerea democrației așa cum se manifestă în plan local, la nivelul statului, dar și în relația cu UE.

Atelierul s-a desfăsurat sub forma unor discuții în grup, bazate pe un joc de societate tematic.

Articole similare

Săptămâna europeană a mobilității 2023

Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.

Invitație și informații suplimentare legate de discursul privind starea Uniunii Europene.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene prezintă în fața Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanțul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune și prezentând prioritățile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană și nu numai.