Skip to main content

Centrul EUROPE DIRECT Oradea s-a bucurat să găzduiască evenimentul „Este cool să fii verde”

| EUROPE DIRECT Oradea |

Mai bine de 25 de tineri studenți au participat la evenimentul organizat de Facultatea de Protecția Mediului, în parteneriat cu Centrul EUROPE DIRECT Oradea. Specialiști din toată țara, cadre universitare au susținut prelegeri studenților participanți pe diverse teme care să ne facă să înțelegem de ce trebuie să ne orientăm spre un viitor cât mai verde.

Am avut plăcerea să îi avem pe tinerii studenți alături de noi în persoană, în timp ce, online am avut alături de noi specialiști de la Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală, Institutul de Economie Agrară – Academia Română, Institutul European din România și de la Centrul Român de Politici Europene.

Am dezbătut cu tinerii participanți mai multe teme, cum ar fi: cum combatem poluarea, cum putem contribui la rezolvarea problemelor climatice sau care sunt noile reglementări privind protecția consumatorului, ce au în vedere orientarea acestuia spre un viitor mai verde.

Le mulțumim tuturor participanților, cadrelor universitare și specialiștilor din domeniu, care au ales organizarea acestui eveniment în colaborare cu Centrul EUROPE DIRECT Oradea.

Articole similare

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE.