Skip to main content

Centrul EUROPE DIRECT Oradea susține siguranța în online

| EUROPE DIRECT Oradea |

Alături de Fundația Comunitară Oradea ne-am bucurat să fim parteneri Inspectoratului Județean de Poliție Bihor în organizarea seminarului „Criminalitatea informatică, riscuri, vulnerabilități și modalități de prevenire”, marcând astfel Ziua Siguranței pe Internet, la Comuniteca.

În contextual Anului europeam al competențelor, respective al tranziției digitale, am apreciat oportunitatea de a fi parteneri ai unui eveniment orientat spre dezvoltarea și cultivarea unor competențe de mare utilitate atât în mediul online propriu-zis cât și în viața de zi cu zi în ansamblu.
În cadrul evenimentului, studenți, profesori și părinți au avut șansa de a afla mai multe despre siguranța în online, resurse utile, bune practici și drepturile internauților. Au susținut prezentări polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Bihor, specialiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea.
De asemenea, Dr. Mirela Mărcuț, lector în cadrul Facultății de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării și senior expert în cadrul Transilvania IT Cluster le-a vorbit celor prezenți despre drepturile omului în mediul online respectiv despre mijloacele de prevenție și raportare pe care le avem la dispoziție.
Pe această cale adresăm mulțumiri tuturor vorbitorilor și participanților pentru implicare. Mulțumim domnei Ioana Indrieș și Inspectoratului de Poliţie Județean Bihor pentru inițiativă și organizare.

Articole similare

Comisia ordonă recuperarea de la Blue Air a unui ajutor de stat incompatibil de 33,84 milioane EUR

Comisia Europeană a concluzionat că planul de restructurare a companiei aeriene Blue Air nu a fost în măsură să restabilească viabilitatea pe termen lung a companiei aeriene, fiind, așadar, incompatibil cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Comisia monitorizează punctele forte și provocările competitivității UE

 Raportul detaliază punctele forte și provocările concurențiale ale pieței unice europene, urmărind evoluțiile anuale în conformitate cu cei nouă factori determinanți ai competitivității identificați în Comunicarea UE din 2023 privind competitivitatea pe termen lung.

Previziunile economice din iarna anului 2024

Ca urmare a creșterii modeste de anul trecut, economia UE a intrat în 2024 cu un nivel mai redus decât se preconizase. În previziunile sale intermediare din iarnă, Comisia Europeană revizuiește creșterea din UE și din zona euro în sens descendent, după cum urmează: 0,5 % în ambele zone în 2023 (față de 0,6 %, potrivit previziunilor din toamnă), 0,9 % în UE (față de 1,3 %) și 0,8 % în zona euro (față de 1,2 %) în 2024. În 2025, previziunile de creștere a activității economice se mențin totuși la 1,7 % pentru UE și la 1,5 % pentru zona euro.