Skip to main content

Centrul EUROPE DIRECT Oradea vă așteaptă la atelierele „Eu și UE”

| EUROPE DIRECT Oradea |

Ieri, 2 martie ne-am bucurat să avem alături de noi la centrul nostru un grup de elevi, în cadrul atelierulului Eu și UE.

Pornind de la întrebări și povestiri interactive inspirate din viața noastră de zi cu zi am discutat în detaliu avantajele de care se pot bucura cetățenii statelor membre UE. Astfel am avut ocazia să vorbim mai multe despre oportunitățile de mobilitate în scop de învățare, studiu în străinătate, dar și călătorii în interes personal în alte state membre.În încheiere am discutat și despre rolul monedei euro în viața de zi cu zi a cetățenilor blocului comunitar.

Atelierul „Eu și UE”, realizat de Centrul EUROPE DIRECT Oradea la Fundația Comunitară Oradea se adresează claselor de elevi și studenți cu vârste cuprinse între 11 și 25 de ani. Prin intermediul acestui atelier ne propunem să prezentăm oportunitățile din cadrul UE și să familiarizeze participanții cu funcționarea instituțiilor europene, utilizând metode de prezentare potrivite vârstei participanților. Atelierele au loc în zilele de joi, începând cu ora 11:00 la sediul Fundației Comunitare Oradea, la Etajul 1 al Crișul Shopping Center Oradea.

Articole similare

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE.