Skip to main content

Centrul EUROPE DIRECT Oradea sprijină inovația și turismul local

| EUROPE DIRECT Oradea |

Pe pacursul acestui an, slături de Fundația Comunitară Oradea, Centrul EUROPE DIRECT Oradea a avut plăcerea de a sprijini Experience Oradea, un proiect lansat în această vară de ghidul orădedean Alex Trandafir. Proiectul își propune să promoveze un turism ce se bazează atât pe componenta digitală cât și pe intarcțiunea cu localnicii.

Astfel, prin intermediul Experience Oradea, cei interesați pot consulta și o broșură digitală cu cele mai importante informații de interes turistic.Totodată, seria„eOradea Digital Tour”oferă un tur ghidat al orașului Oradea, în format digital. Fiecare dintre cele 8 materiale video ale seriei prezintă însemnătatea istorică și culturală a unei construcții emblematice din Oradea. Clipurile au o durată maximă de un minut și jumătate, oferindu-le potențialilor turiști o oportunitate convenabilă de a se familiariza cu cele mai reprezentative construcții ale orașului. Printre clădirile cuprinse în acest tur ghidat digital se regăsesc mai multe monumente a căror reabilitare a fost finanțată parțial sau integral din fonduri europene.Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina proiectului. Persoanele interesate de parcurgerea tuturor materialeror video ale turului digital le pot găsi la secțiunea aferentă, de pe paginaExperience Oradea.

Centrul EUROPE DIRECT Oradea se bucură să susțină un astfel de proiect orientat spre diversitate, inovația, respectiv dezvoltarea și cultivarea competențelor de comunicare.

Centrul EUROPE DIRECT Oradea sprijină inovația și turismul local

Articole similare

Comisia ordonă recuperarea de la Blue Air a unui ajutor de stat incompatibil de 33,84 milioane EUR

Comisia Europeană a concluzionat că planul de restructurare a companiei aeriene Blue Air nu a fost în măsură să restabilească viabilitatea pe termen lung a companiei aeriene, fiind, așadar, incompatibil cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Comisia monitorizează punctele forte și provocările competitivității UE

 Raportul detaliază punctele forte și provocările concurențiale ale pieței unice europene, urmărind evoluțiile anuale în conformitate cu cei nouă factori determinanți ai competitivității identificați în Comunicarea UE din 2023 privind competitivitatea pe termen lung.

Previziunile economice din iarna anului 2024

Ca urmare a creșterii modeste de anul trecut, economia UE a intrat în 2024 cu un nivel mai redus decât se preconizase. În previziunile sale intermediare din iarnă, Comisia Europeană revizuiește creșterea din UE și din zona euro în sens descendent, după cum urmează: 0,5 % în ambele zone în 2023 (față de 0,6 %, potrivit previziunilor din toamnă), 0,9 % în UE (față de 1,3 %) și 0,8 % în zona euro (față de 1,2 %) în 2024. În 2025, previziunile de creștere a activității economice se mențin totuși la 1,7 % pentru UE și la 1,5 % pentru zona euro.