Skip to main content

Comisarul european Nicolas SCHMIT, responsabil pentru locuri de muncă și drepturi sociale, vizitează România


Comisarul european Nicolas SCHMIT, responsabil pentru locuri de muncă și drepturi sociale, va efectua o vizită în România în perioada 31 martie – 1 aprilie 2022.

Comisarul european Nicolas Schmit a declarat: „Românii i-au primit în casele lor pe cei care fug din calea războiului brutal din Ucraina, motiv pentru care ne exprimăm recunoștința față de ei și solidaritatea noastră cu România. În timpul vizitei mele de două zile, voi avea ocazia de a explica opțiunile de finanțare din fonduri UE disponibile pentru primirea de refugiați și pentru integrarea lor în educație, formare și pe piața forței de muncă. Voi discuta, de asemenea, despre situația economică și socială a României cu guvernul, parlamentul și partenerii sociali, în special despre măsurile de consolidare a coeziunii sociale. Și voi sublinia importanța finalizării planului național de punere în aplicare a Garanției europene pentru copii.”

În cursul vizitei sale, demnitarul va exprima solidaritatea UE cu România în ceea ce privește primirea refugiaților din Ucraina, va purta discuții cu privire la reformele sociale și investițiile în planul de redresare și reziliență al României, precum și la planul național de acțiune al României pentru punerea în aplicare a Garanției europene pentru copii.

 

Program:

Joi, 31 martie 2022

09:00 – 09:30 – Întâlnire cu dl. Nicolae Ciucă, prim-ministrul României

09:45 – 10:30 – Întâlnire cu dl. Dan Vîlceanu, ministrul investițiilor și proiectelor europene

15:30 – 16:30 – Întâlnire cu dl. Marius Budăi, ministrul muncii și solidarității sociale

16:30 – 17:00 – Declarații de presă comune ale comisarului european Nicolas SCHMIT și ministrul muncii și solidarității sociale, Marius Budăi – Palatul Parlamentului (Camera Deputaților)  –  Sala Nicolae Iorga, P1

Persoană de contact din partea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale:

Aurelia Alexe – Tel. +40 740 562 751

Vineri, 1 aprilie 2022

13:30 – 14:30 – Vizită la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, București

15:30 – 17:00 – Vizită a Organizației umanitare CONCORDIA, Centura de Vest, Ploiești 

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Comisia ordonă recuperarea de la Blue Air a unui ajutor de stat incompatibil de 33,84 milioane EUR

Comisia Europeană a concluzionat că planul de restructurare a companiei aeriene Blue Air nu a fost în măsură să restabilească viabilitatea pe termen lung a companiei aeriene, fiind, așadar, incompatibil cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Comisia monitorizează punctele forte și provocările competitivității UE

 Raportul detaliază punctele forte și provocările concurențiale ale pieței unice europene, urmărind evoluțiile anuale în conformitate cu cei nouă factori determinanți ai competitivității identificați în Comunicarea UE din 2023 privind competitivitatea pe termen lung.

Previziunile economice din iarna anului 2024

Ca urmare a creșterii modeste de anul trecut, economia UE a intrat în 2024 cu un nivel mai redus decât se preconizase. În previziunile sale intermediare din iarnă, Comisia Europeană revizuiește creșterea din UE și din zona euro în sens descendent, după cum urmează: 0,5 % în ambele zone în 2023 (față de 0,6 %, potrivit previziunilor din toamnă), 0,9 % în UE (față de 1,3 %) și 0,8 % în zona euro (față de 1,2 %) în 2024. În 2025, previziunile de creștere a activității economice se mențin totuși la 1,7 % pentru UE și la 1,5 % pentru zona euro.