Skip to main content

Comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli, a vizitat România


Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, celebrată internațional la data de 8 martie, comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli, va efectua o vizită oficială în România, în perioada 6-8 martie 2023.
 
Comisarul european Helena Dalli a declarat: „Ziua Internațională a Femeii ne reamintește faptul că progresele înregistrate în ceea ce privește egalitatea de gen sunt în continuare la un nivel scăzut și
neuniform în UE, în pofida unor semne vizibile de schimbare. În cadrul Comisiei Europene, lucrăm pentru a construi o Europă în care fetele și femeile să poată prospera și să poată conduce pe picior de egalitate cu bărbații, fără piedici.

Recentele acorduri privind echilibrul de gen în consiliile de administrație și în domeniul transparenței salariale ne permit să deschidem calea către realizarea unei Uniuni a egalității. De îndată ce vom ajunge la un acord în legătură cu propunerea privind combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, putem asigura un viitor mai bun pentru toți, indiferent de gen.”
 
În cursul vizitei sale, comisarul european va aborda diverse subiecte, precum egalitatea de gen sau politicile și programele dedicate comunității Roma.
 
Înaltul oficial european se va întâlni cu dl. Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, dl. Marcel Boloș, ministrul investițiilor și proiectelor europene, dna. Gabriela Firea, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse și cu dl. Iulian Paraschiv, președintele Președintele Agenției Naționale pentru Romi Agendă
 
Luni, 6 martie 2023
 
16.00 – Întâlnire cu dl. Iulian Paraschiv, președintele Președintele Agenției Naționale pentru Romi
19.00 – Participare la Gala „Women in economy- Day by Day heroes”
 
Marți, 7 martie 2023

09.30 – Întâlnire cu dl. Marcel Boloș, ministrul investițiilor și proiectelor europene
11.00 – Participare la Conferința „Femei mai puternice în România”
14.00 – Întâlnire cu dna. Gabriela Firea, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse
15.15 – Întâlnire cu Comisiile parlamentare mixte pentru egalitate, drepturile omului, muncă, familie și protecție socială
 
Miercuri, 8 martie 2023

11.00 – Vizită la Mizil, la Centrul Comunitar al Asociației E-Romnja
 
Detalii în  comunicatul de presă

Personă de contact pentru presă
Anca Păduraru
Telefon: +40 722 763 764

Articole similare

Comisia ordonă recuperarea de la Blue Air a unui ajutor de stat incompatibil de 33,84 milioane EUR

Comisia Europeană a concluzionat că planul de restructurare a companiei aeriene Blue Air nu a fost în măsură să restabilească viabilitatea pe termen lung a companiei aeriene, fiind, așadar, incompatibil cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Comisia monitorizează punctele forte și provocările competitivității UE

 Raportul detaliază punctele forte și provocările concurențiale ale pieței unice europene, urmărind evoluțiile anuale în conformitate cu cei nouă factori determinanți ai competitivității identificați în Comunicarea UE din 2023 privind competitivitatea pe termen lung.

Previziunile economice din iarna anului 2024

Ca urmare a creșterii modeste de anul trecut, economia UE a intrat în 2024 cu un nivel mai redus decât se preconizase. În previziunile sale intermediare din iarnă, Comisia Europeană revizuiește creșterea din UE și din zona euro în sens descendent, după cum urmează: 0,5 % în ambele zone în 2023 (față de 0,6 %, potrivit previziunilor din toamnă), 0,9 % în UE (față de 1,3 %) și 0,8 % în zona euro (față de 1,2 %) în 2024. În 2025, previziunile de creștere a activității economice se mențin totuși la 1,7 % pentru UE și la 1,5 % pentru zona euro.