Skip to main content

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, în vizită oficială în RomâniaComisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, va efectua, în perioada 7-8 decembrie 2023, o vizită oficială la București.

 

În cursul zilei de joi, 7 decembrie, înaltul oficial va participa la Forumul Sustenabilității din România, organizat de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile. Ulterior, doamna comisar va susține un briefing de presă on-the-record la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

 

În cursul zilei de vineri, 8 decembrie, doamna comisar Adina Vălean participă la un eveniment organizat de Organizația de sprijin pentru start-up-uri tehnologice din România și Rețeaua Europeană pentru Start-up-uri, la sediul UIPath, cu tema „Inovația în politicile europene de transport”.

 

Agenda desfășurată a vizitei

 

Joi, 7 decembrie 2023

 

9.30 – participare la Forumul Sustenabilității din România

Locație: Romexpo, pavilion B3, sala de conferințe

 

11.00 – briefing de presă on-the-record

Subiecte abordate:

– Actualizări cu privire la TEN-T / Culoarele Solidarității și oportunități de finanțare pentru România

– Noul pachet al Comisiei Europene pentru o aplicare mai eficientă a legislației de protecție a pasagerilor (inclusiv standardizarea bagajelor de cală)

 

Vineri, 8 decembrie 2023

 

10.45 – participarea la evenimentul cu tema „Inovația în politicile europene de transport”.

Evenimentul este deschis reprezentanților mass-media.

Locație: Sediul UIPath (Vasile Alecsandri, Nr. 4)

 

 

Pentru participarea la briefing-ul de presă, rugăm reprezentanții mass-media să confirme prezența printr-un email către [email protected], până cel târziu miercuri, 6 decembrie, ora 16.00. Menționăm că locurile disponibile sunt limitate și vor fi acordate în ordinea confirmărilor.

Menționăm ca briefing-ul prezintă și oportunități foto/video.

Locație: Sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România, Str. Vasile Lascăr, Nr. 31, etaj 9.

 

Persoană de contact pentru presă

Anca Păduraru

Email : [email protected]

Tel : +40722763764

Articole similare

Comisia ordonă recuperarea de la Blue Air a unui ajutor de stat incompatibil de 33,84 milioane EUR

Comisia Europeană a concluzionat că planul de restructurare a companiei aeriene Blue Air nu a fost în măsură să restabilească viabilitatea pe termen lung a companiei aeriene, fiind, așadar, incompatibil cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Comisia monitorizează punctele forte și provocările competitivității UE

 Raportul detaliază punctele forte și provocările concurențiale ale pieței unice europene, urmărind evoluțiile anuale în conformitate cu cei nouă factori determinanți ai competitivității identificați în Comunicarea UE din 2023 privind competitivitatea pe termen lung.

Previziunile economice din iarna anului 2024

Ca urmare a creșterii modeste de anul trecut, economia UE a intrat în 2024 cu un nivel mai redus decât se preconizase. În previziunile sale intermediare din iarnă, Comisia Europeană revizuiește creșterea din UE și din zona euro în sens descendent, după cum urmează: 0,5 % în ambele zone în 2023 (față de 0,6 %, potrivit previziunilor din toamnă), 0,9 % în UE (față de 1,3 %) și 0,8 % în zona euro (față de 1,2 %) în 2024. În 2025, previziunile de creștere a activității economice se mențin totuși la 1,7 % pentru UE și la 1,5 % pentru zona euro.