Comisia adoptă programul de lucru pentru 2023: abordarea celor mai presante provocări și menținerea direcției pe termen lung


Comisia a adoptat astăzi, 18 octombrie, programul de lucru pentru 2023. Acesta stabilește o agendă menită să răspundă actualei serii de crize care afectează viața de zi cu zi a europenilor, dublând în același timp eforturile privind transformarea verde și cea digitală în curs și sporind reziliența la nivelul Uniunii Europene.

În acest spirit, Comisia urmărește să sprijine cetățenii și întreprinderile – atât prin reducerea prețurilor la energie, asigurând aprovizionarea esențială pentru competitivitatea noastră industrială și securitatea alimentară, cât și prin consolidarea economiei sociale de piață.

Programul de lucru al Comisiei, care conține 43 de noi inițiative politice circumscrise tuturor celor șase obiective ambițioase emblematice menționate în Orientările politice ale președintei von der Leyen, se bazează pe discursul său privind starea Uniunii din 2022 și pe scrisoarea de intenție din 2022.

Multe dintre inițiativele-cheie din prezentul program de lucru sunt rezultatul Conferinței privind viitorul Europei. În plus, noua generație de grupuri de dezbatere ale cetățenilor va fi parte din procesul de elaborare a politicilor Comisiei în anumite domenii-cheie. Primele grupuri de dezbatere ale cetățenilor vor aborda problema risipei de alimente, a mobilității în scopul învățării și a lumilor virtuale.

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Corpul european de solidaritate: peste 142 de milioane EUR pentru a ajuta persoanele care au cea mai mare nevoie de ajutor prin intermediul voluntariatului

 Comisia a lansat ieri, 24 noiembrie, cererea de propuneri pentru 2023 în cadrul Corpului european de solidaritate. Corpul european de solidaritate este un program al UE destinat tinerilor care doresc să participe la activități de solidaritate în diverse domenii, de la ajutorarea persoanelor defavorizate, până la acțiuni în domeniul sănătății și al mediului, în întreaga UE și în afara granițelor sale. 

5G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei deschide noi oportunități de inovare

 Pe lângă tehnologia mobilă din generațiile anterioare, companiile aeriene vor fi în măsură să furnizeze cea mai recentă tehnologie 5G la bordul avioanelor lor, întrucât Comisia a actualizat decizia de punere în aplicare privind spectrul de frecvențe pentru comunicațiile mobile la bordul aeronavelor, desemnând anumite frecvențe pentru tehnologie 5G în timpul zborului. 

Planul european de luptă împotriva cancerului: intră în vigoare interdicția privind produsele din tutun încălzit aromatizate

Comisia salută intrarea în vigoare, astăzi, 23 noiembrie, a interdicției privind produsele din tutun încălzit aromatizate.

EUROPE DIRECT Oradea | Copyright ©Toate drepturile rezervate. Web design realizat de NRGO.

Fiți la curent cu noutățile EUROPE DIRECT Oradea