Skip to main content

Comisia Europeană dă startul competiției Euro Quiz!


Ediția din 2022 a concursului Euro Quiz este organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educației, și va lua forma unui concurs național. Tot de anul acesta, concursul se adresează întregului ciclu gimnazial, și nu doar elevilor din clasele a V-a și a VI-a.

Înscrierile au loc în perioada 14 – 29 aprilie 2022, urmând ca etapa județeană a competiției să se desfășoare în data de 9 mai 2022, iar etapa națională, pe 3 iunie 2022.

„Euro Quiz  este un concurs de cunoștințe generale, este o competiție prin care elevii de gimnaziu își verifică informațiile acumulate în anii de studiu, abilitățile de lider, perspicacitatea și spontaneitatea. Mărturisesc că am observat, cu multă bucurie, că elevii sunt, cu fiecare an care trece, mai atenți, mai bine pregătiți si mai dornici să demonstreze că pot să câștige. În final, acest concurs nu este despre răspunsuri corecte și greșite, ci despre viitor, viitorul lor in Europa pe care ei o construiesc”, a declarat șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac.

Participarea la această competiție presupune răspunsuri la întrebări prestabilite din diverse arii de cultură generală privind Europa și valorile Uniunii Europene, dar și din domenii legate de istorie, geografie, artă sau gastronomie, într-un timp limitat. Pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România se regăsesc materialele de studiu.

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Săptămâna europeană a mobilității 2023

Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.

Invitație și informații suplimentare legate de discursul privind starea Uniunii Europene.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene prezintă în fața Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanțul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune și prezentând prioritățile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană și nu numai.