Skip to main content

Comisia Europeană lansează un sondaj despre motivele emigrației

Dreptul la liberă circulație este un drept fundamnetal al cetățenilor, oferind oportunități profesionale și de învățare bazate pe mobilitate. Cu toate acestea, acestei mobiltăți are un impact negativ asupra unor regiuni, în contextul emigrației masive în rândul tinerilor cu vârste între 15 și 29 ani. Acest fenomen a afectat nivelul de dezvoltare a acestor regiuni.

Având acestea în vedere, Comisia Europeană analizează posibile soluții pentru a sprijini regiunile afectate de scăderea populației tinere.

În acest context, Direcția Generală Politică Regională și Urbană (REGIO) invită persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani să-și exprime părerea cu privire la factorii principali care influențează atractivitatea unei regiuni.


Sondajul va contribui la realizarea unor recomandări elocvente de către DG REGIO.  Sondajul poate fi completat la linkul de mai jos:
https://bit.ly/41zETYo 

Articole similare

Săptămâna europeană a mobilității 2023

Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.

Invitație și informații suplimentare legate de discursul privind starea Uniunii Europene.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene prezintă în fața Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanțul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune și prezentând prioritățile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană și nu numai.