Skip to main content

Comisia Europeană se alătură eforturilor României în campania de comunicare privind vaccinarea


La 14 decembrie, Comisia Europeană și reprezentanța acesteia în România vor lansa o campanie de comunicare privind vaccinarea, pentru a sprijini eforturile autorităților naționale de combatere a pandemiei de COVID-19.

Vaccinarea joacă un rol esențial în combaterea pandemiei. Persoanele vaccinate se protejează și îi protejează și pe ceilalți împotriva virusului. Campania va consta într-un spot de 40 de secunde care se va difuza atât pe posturile de televiziune, cât și pe posturile de radio din România. Acesta conține mărturii ale unor oameni care au pierdut persoane dragi din cauza pandemiei de COVID-19. Spotul TV va fi difuzat pe o perioadă de șapte săptămâni.

În plus, Comisia Europeană oferă informații ample cu privire la vaccinuri și vaccinare, de exemplu pe platformele de comunicare socială, pentru a încuraja dezbaterea în cunoștință de cauză cu privire la rolul vaccinării în combaterea pandemiei. Împreună cu agențiile specializate ale UE, cu Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și cu Agenția Europeană pentru Medicamente, Comisia comunică și colaborează cu cetățenii, pentru a aborda reticența față de vaccinare și pentru a combate dezinformarea.

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Săptămâna europeană a mobilității 2023

Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.

Invitație și informații suplimentare legate de discursul privind starea Uniunii Europene.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene prezintă în fața Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanțul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune și prezentând prioritățile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană și nu numai.