Skip to main content

Comisia prevede măsuri de abordare a potențialelor amenințări reprezentate de dronele civile


Comisia Europeană adoptă astăzi, 18 octombrie, o comunicare privind combaterea amenințărilor reprezentate de utilizarea ilegală și periculoasă a dronelor concepute pentru uz civil.

Prin această comunicare, Comisia stabilește o politică anti-drone cuprinzătoare a UE, care urmărește să garanteze că evoluțiile tehnologice rapide și numărul tot mai mare de drone nu conduc la o creștere necontrolată a amenințărilor în spațiul civil. Scopul comunicării este, de asemenea, de a oferi un cadru de politică armonizat și de a construi o înțelegere comună a procedurilor aplicabile pentru a face față amenințărilor în continuă evoluție.

Dronele modelează viitorul economiei și societății în Europa, în special în domeniile transporturilor, apărării, comerțului și serviciilor. Utilizarea legitimă a dronelor este o componentă esențială a realizării de progrese către dubla tranziție verde și digitală.

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE.