Skip to main content

Comisia prezintă un plan de acțiune al UE privind ruta est-mediteraneeană


Comisia Europeană a prezentat ieri, 18 octombrie, un plan de acțiune al UE privind ruta est-mediteraneeană, care conține măsuri operaționale legate de gestionarea migrației pe această rută și vine în completarea planurilor de acțiune deja prezentate privind ruta Balcanilor de Vest, ruta central-mediteraneeană, ruta vest-mediteraneeană și ruta atlantică.

 

Acest plan de acțiune respectă angajamentul asumat de președinta von der Leyen în scrisoarea sa înainte de reuniunea Consiliului European din 29-30 iunie 2023, de a înainta un plan de acțiune privind ruta est-mediteraneeană. Documentul este prezentat în perspectiva viitoarei reuniuni a Consiliului Justiție și Afaceri Interne din 19 octombrie și a Consiliului European din 26-27 octombrie.

 

În acest plan de acțiune sunt prezentate 29 de măsuri operaționale specifice, structurate în jurul a patru domenii principale.

 

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE.