Skip to main content

Comisia salută acordul politic privind un încărcător comun în UE


Comisia salută acordul politic provizoriu rapid la care au ajuns ieri, 7 iunie, Parlamentul European și statele membre ale UE în legătură cu propunerea Comisiei privind o soluție comună de încărcare pentru dispozitivele electronice.

Începând din 2024, toate telefoanele mobile, tabletele, camerele digitale, consolele portabile de jocuri video, căștile audio, căștile cu microfon, difuzoarele portabile, cititoarele de cărți electronice, tastaturile, mouse-urile, sistemele portabile de navigație și căștile intraauriculare noi vor trebui să fie echipate cu un port de încărcare USB-C. Pentru laptop-uri, termenul este anul 2026.

Valorificând puterea pieței unice, aceste norme noi și îndelung așteptate vor genera economii de resurse și de CO2, stimulând totodată inovarea tehnologică.

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Săptămâna europeană a mobilității 2023

Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.

Invitație și informații suplimentare legate de discursul privind starea Uniunii Europene.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene prezintă în fața Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanțul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune și prezentând prioritățile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană și nu numai.