Skip to main content

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România


În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice.

Evenimentul își propune să atragă atenția asupra importanței sănătății mintale și a combaterii discriminării acestor persoane vulnerabile.

Cele 24 de lucrări de artă, aparținând colecției prof.dr. Constantin Enăchescu, specialistul care a introdus artele vizuale în practica diagnosticului și a tratamentului bolnavilor psihici, vor fi expuse la sediul Casa Europa – House of Europe. 

În acest sens, vă adresăm invitația de a participa la evenimentul de deschidere a expoziției, care va avea loc la sediul Casa Europa – House of Europe (București, str. Vasile Lascăr, nr. 31, parter), începând cu ora 10.00. Menționăm că locurile disponibile sunt limitate și vor fi acordate în ordinea înscrierilor.

Rugăm reprezentanții mass-media să confirme participarea la eveniment printr-un email către [email protected], până cel târziu duminică, 19 noiembrie, ora 20.00.

Agenda evenimentului este disponibilă mai jos :

10.00 –10.15 – Primire participanți

10.15 – 10.45 – Discursuri:

 

1.       E. S. Ramona Chiriac, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.

2.       Dr. Valentin-Veron Toma, Șeful Compartimentului de Antropologie Culturală și Socială, Institutul de Antropologie „Francisc I. Rainer” și curatorul expoziției Art In/Sane

3.       Dr. Vladimir Enăchescu – lector universitar Academia de Științe Economice, București

4.       Dr. Gabriel Diaconu – Consilier Onorific al Ministrului Sănătății

5.       Aurel Laurențiu Plosceanu – Vicepreședinte pentru comunicare al Comitetului Economic și Social European (CESE)

10.45 – 11.30. Tur al expoziției

Mai multe informații despre eveniment și expoziție sunt disponibile în comunicatul de presă.

Articole similare

Intră în vigoare primul cadru de reglementare al UE destinat să protejeze independența și pluralismul mass-mediei

 Astăzi, 7 mai, intră în vigoare Legea europeană privind libertatea mass-mediei, un set nou de norme fără precedent destinate să protejeze independența și pluralismul mass-mediei. 

Comisia deschide proceduri oficiale împotriva Facebook și Instagram în temeiul Actului legislativ privind serviciile digitale

 Astăzi, 30 aprilie, Comisia Europeană a inițiat proceduri oficiale pentru a evalua posibilitatea ca Meta, furnizorul Facebook și Instagram, să fi încălcat Actul legislativ privind serviciile digitale.

Comisia aprobă ajutorul de stat pentru restructurare în valoare de 95,3 milioane EUR acordat de România companiei aeriene TAROM

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, planurile României de a acorda transportatorului aerian național deținut de stat, TAROM, un ajutor de restructurare în valoare de până la 95,3 milioane EUR (473,69 milioane RON).