Skip to main content

Masă rotundă despre prioritățile Uniunii Europene la Centrul EUROPE DIRECT Oradea

| EUROPE DIRECT Oradea |

Luni 25 martie, Centrul EUROPE DIRECT Oradea și Fundația Comunitară Oradea au avut plăcerea de a organiza,  în parteneriat cu Departamentului de Ralații Internaționale și Studii Europene din cadrul Universității din Oradea o sesiune de consultări cu studenții, în format masă rotundă pe tema priorităților Uniunii Europene, respectiv a rolului Parlamentului European în implementarea strategiei UE.

Prin intermediul acestui eveniment ne-am propus  să deschidem un dialog între Centrul EUROPE DIRECT Oradea, ca punct de informare a comunității bihorene despre politicile europene și mediul academic local, studenți și cadre academice deopotrivă.

Pe parcursul sesiunii au fost atinse și dezbătute teme de actualitate de pe agenda Uniunii Europene,. Totodată, o atenție deosebită a fost acordată oportunităților și provocărilor specifice tinerilor, studenților, dar și a comunității locale în general.

Sesiunea s-a desfășurat sub forma unui dialog structurat pe principalele teme de actualitate din sfera politicilor europene precum: democrația și valorile europene tranziția verde, Noul pact privind migrația și azilul, agresiunea Federației Ruse asupre Ucrainea sau inteligența artificială

În contextul iminentelor alegeri europene, ne-a făcut o deosebită plăcere să avem șansa de a coagula un segment deosebit de important al comunității locale, pentru a reflecta împreună asupra impactului politicilor europene asupra vieții noastre de zi cu zi și a viitorului nostru în comunitatea europeană.

Articole similare

Combaterea dezinformării: Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează cu sprijinul influencerilor campania „Is this trUE?”

 În eforturile de a combate fenomenul dezinformării, Reprezentanța Comisiei Europene în România desfășoară campania „Is this trUE?” cu ajutorul unor influenceri cunoscuți. Scopul campaniei este de a crește gradul de conștientizare al cetățenilor cu privire la dezinformare, având în vedere anul electoral 2024 și contextul internațional marcat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. 

Intră în vigoare noi norme privind publicitatea cu caracter politic

Astăzi, 9 aprilie, intră în vigoare noi norme europene care stabilesc standarde comune pe piața internă în ceea ce privește transparența și vizarea unui public-țintă în publicitatea politică.

Comisia lansează apelul la candidaturi pentru Observatorul lanțului agroalimentar al UE

 Crearea acestui observator, care va analiza costurile de producție, marjele și practicile comerciale, a fost anunțată la jumătatea lunii martie ca fiind una dintre măsurile de consolidare a poziției fermierilor în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente și de întărire a încrederii între toți actorii de-a lungul acestui lanț.