Concurență: Conform unor sondaje Eurobarometru, politica în domeniul concurenței se bucură de o susținere puternică în rândul cetățenilor UE și al IMM-urilor


Ieri, 25 octombrie, Comisia Europeană a publicat sondajele Eurobarometru din 2022 privind politica UE în domeniul concurenței. Sondajele arată că există o susținere puternică în rândul cetățenilor și al întreprinderilor mici și mijlocii („IMM-uri”) atât pentru politica în domeniul concurenței, cât și pentru asigurarea respectării acesteia.

Conform acestora, românii sprijină principalele obiective ale politicii în domeniul concurenței, recunoscând contribuția importantă a acesteia la economia europeană. În special, respondenții au confirmat că, în opinia lor, politica în domeniul concurenței:

·         încurajează inovarea (81 % dintre cetățeni și 94 % dintre IMM-uri);

·         permite practicarea unor prețuri mai abordabile (77 % dintre cetățeni și 85 % dintre IMM-uri) și oferă o gamă mai largă de opțiuni (86 % dintre cetățenii români și 95 % dintre IMM-uri);

·         ajută întreprinderile din UE să devină mai competitive pe piețele mondiale (75 % dintre cetățeni și 73 % dintre IMM-uri).

Majoritatea cetățenilor români și a IMM-urilor din România care au participat la sondaj sprijină cu fermitate diferite măsuri de îmbunătățire în continuare a concurenței. Conform acestora, concurența are un rol esențial în a împiedica actorii din toate sectoarele de piață să abuzeze de puterea lor de piață (87 % dintre cetățeni și 83 % IMM-uri) și în a combate cartelurile (81 % dintre cetățeni și 77% IMM-uri). 75 % dintre cetățeni și 81 % dintre IMM-uri consideră că este important să se prevină fuziunile și achizițiile care reduc concurența. În cele din urmă, românii consideră că este important să li se retragă avantajele concurenților subvenționați de guvernele din afara UE (68 % dintre cetățeni și 76 % dintre IMM-uri) și de guvernele din UE (69 % dintre cetățeni și 75 % dintre IMM-uri).

·         Sondaj privind IMM-urile

·         Sondaj privind cetățenii

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Corpul european de solidaritate: peste 142 de milioane EUR pentru a ajuta persoanele care au cea mai mare nevoie de ajutor prin intermediul voluntariatului

 Comisia a lansat ieri, 24 noiembrie, cererea de propuneri pentru 2023 în cadrul Corpului european de solidaritate. Corpul european de solidaritate este un program al UE destinat tinerilor care doresc să participe la activități de solidaritate în diverse domenii, de la ajutorarea persoanelor defavorizate, până la acțiuni în domeniul sănătății și al mediului, în întreaga UE și în afara granițelor sale. 

5G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei deschide noi oportunități de inovare

 Pe lângă tehnologia mobilă din generațiile anterioare, companiile aeriene vor fi în măsură să furnizeze cea mai recentă tehnologie 5G la bordul avioanelor lor, întrucât Comisia a actualizat decizia de punere în aplicare privind spectrul de frecvențe pentru comunicațiile mobile la bordul aeronavelor, desemnând anumite frecvențe pentru tehnologie 5G în timpul zborului. 

Planul european de luptă împotriva cancerului: intră în vigoare interdicția privind produsele din tutun încălzit aromatizate

Comisia salută intrarea în vigoare, astăzi, 23 noiembrie, a interdicției privind produsele din tutun încălzit aromatizate.

EUROPE DIRECT Oradea | Copyright ©Toate drepturile rezervate. Web design realizat de NRGO.

Fiți la curent cu noutățile EUROPE DIRECT Oradea