Skip to main content

Conferință de lansare a Președinției spaniole a Consiliului Uniunii Europene


Ambasada Spaniei din București împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România organizează conferința de lansare a Președinției suedeze a Consiliului Uniunii Europe.

 

Evenimentul va avea loc în data de 3 iulie, începând cu ora 10.00, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România, sala Nicolae Titulescu (str. Vasile Lascăr, nr. 31, et. 1).

 

În cadrul conferinței va fi prezentat programul Președinției pentru mandatul de 6 luni început la data de 1 iulie 2023.

 

La conferința de presă vor participa E.S. dl. José Antonio Hernández Pérez- Solórzano, ambasadorul Spaniei, dna. Luminița Odobescu, ministrul afacerilor externe, și dna. Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.

 

Informații suplimentare despre Președinția spaniolă a Consiliul UE: https://spanish-presidency.consilium.europa.eu/en/

 

Conferința de presă va fi distribuită în direct pe pagina de Facebook a Reprezentanței Comisiei Europene în România.

 

Vă rugăm confirmați prezența la eveniment până cel târziu vineri, 30 iunie, ora 16.00, la adresa [email protected]. Menționăm că locurile sunt limitate iar înregistrările se vor efectua în ordinea confirmărilor.

 

Mai multe informații sunt disponibile în comunicatul de presă.

Articole similare

Comisia ordonă recuperarea de la Blue Air a unui ajutor de stat incompatibil de 33,84 milioane EUR

Comisia Europeană a concluzionat că planul de restructurare a companiei aeriene Blue Air nu a fost în măsură să restabilească viabilitatea pe termen lung a companiei aeriene, fiind, așadar, incompatibil cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Comisia monitorizează punctele forte și provocările competitivității UE

 Raportul detaliază punctele forte și provocările concurențiale ale pieței unice europene, urmărind evoluțiile anuale în conformitate cu cei nouă factori determinanți ai competitivității identificați în Comunicarea UE din 2023 privind competitivitatea pe termen lung.

Previziunile economice din iarna anului 2024

Ca urmare a creșterii modeste de anul trecut, economia UE a intrat în 2024 cu un nivel mai redus decât se preconizase. În previziunile sale intermediare din iarnă, Comisia Europeană revizuiește creșterea din UE și din zona euro în sens descendent, după cum urmează: 0,5 % în ambele zone în 2023 (față de 0,6 %, potrivit previziunilor din toamnă), 0,9 % în UE (față de 1,3 %) și 0,8 % în zona euro (față de 1,2 %) în 2024. În 2025, previziunile de creștere a activității economice se mențin totuși la 1,7 % pentru UE și la 1,5 % pentru zona euro.