Skip to main content

Conferința Internațională a Donatorilor „Împreună pentru oamenii din Turcia și Siria”


Astăzi, la Bruxelles, Comisia Europeană și președinția suedeză a Consiliului Uniunii Europene au găzduit Conferința Internațională a Donatorilor în sprijinul oamenilor din Turcia și din Siria afectați de recentele cutremure devastatoare.

 

Organizată în cooperare cu autoritățile din Turcia,această conferință a donatorilor a reunit peste 60 de participanți – state membre ale UE, țări candidate și potențial candidate, țări vecine și partenere, membri ai G20 (cu excepția Rusiei), state membre ale Consiliului de Cooperare pentru Statele Arabe din Golf, precum și ONU, organizații internaționale, actori din domeniul umanitar și instituții financiare internaționale și europene.

 

Conferința a avut loc astăzi, la ora 13.00, iar în deschidere au luat cuvântul Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, și prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson, în numele președinției suedeze.

 

Sesiunea de deschidere a fost urmată de o prezentare despre „Viziunea privind impactul cutremurelor și redresarea în urma acestora”, la care a participat comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič. Sesiunea de asumare a angajamentelor din partea donatorilor a fost prezidată de comisarul pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, și de ministrul suedez al cooperării internaționale pentru dezvoltare și comerț exterior, Johan Forssell.

 

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE.