Skip to main content

Conferința privind viitorul Europei – acțiuni ulterioare: Comisia găzduiește primul grup de dezbatere al cetățenilor europeni pe tema reducerii risipei alimentare


Astăzi,16 decembrie, Comisia găzduiește la Bruxelles primul grup de dezbatere al cetățenilor europeni care le permite acestora să își exprime opiniile cu privire la modalitățile de intensificare a acțiunilor vizând reducerea risipei alimentare în UE.
 
Conferinței privind viitorul Europei, care include practici participative și deliberative în procesul Comisiei Europene de elaborare a politicilor în anumite domenii strategice esențiale.

Reducerea deșeurilor, în special a celor alimentare, face obiectul unei propuneri legislative incluse în Programul de lucru al Comisiei pe 2023, în concordanță cu propunerile Conferinței privind viitorul Europei și ale Strategiei „De la fermă la consumator”.

Scopul grupului este de a le permite cetățenilor să delibereze în mod colectiv cu privire la acest subiect. Cetățenii vor formula recomandări care vor contribui la activitatea Comisiei referitoare la risipa alimentară, inclusiv la propunerea legislativă menționată anterior, și la efortul mai amplu de atingere a țintelor UE de reducere a risipei alimentare.
Grupul este constituit din cetățeni selectați aleatoriu, reprezentativi pentru diversitatea UE din punct de vedere geografic (a originii naționale și din mediul urban/rural) și din punctul de vedere al genului, vârstei, mediului socioeconomic și nivelului de studii. O treime dintre participanți sunt tineri cu vârsta sub 26 de ani.  

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE.