Skip to main content

Conjugarea eforturilor pentru combaterea traficului de persoane: cele mai bune practici în materie de cooperare transnṭională globală


Ambasada Regatului Spaniei la București și Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează împreună mâine, 5 octombrie, începând cu ora 9.00 conferința intitulată „Conjugarea eforturilor pentru combaterea traficului de persoane: cele mai bune practici în materie de cooperare transnṭională globală”, găzduită de Senatul României.

La sesiunea de deschidere a conferinței vor participa dl Nicolae Ciucă, Președintele Senatului României, Excelența Sa dl Jose Antonio Hernandez Perez-Solorzano, Ambasadorul Regatului Spaniei în România, dna Ramona Chiriac, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, dna Alina Gorghiu, Ministrul Justiției, dl Cătălin Necula, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, și dna Janina Sitaru, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Externe. Prezența înalților demnitari sublniază angajamentul ferm al autorităților române în ceea ce privește combaterea traficului de persoane, precum și importanța cooperării transnaționale pentru soluționarea acestei probleme.

Conferința va reuni experți din cadrul Poliției Române și al Policia Nacional și Guardia Civil din Spania, din cadrul DIICOT și al ANITP, precum și senatori și deputați, împreună cu experți ai organizațiilor societății civile și ai instituțiilor publice. Conferința oferă o bază de plecare pentru dezbateri și pentru schimburi de idei cu privire la modul în care poate fi combătut acest tip de activitate infracțională, precum și cu privire la modul de prevenire și de protejare a victimelor și de consolidare a capacității de acțiune a acestora.

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE.