Skip to main content

Connecting Europe Express a ajuns la Oradea

Trenul „Connecting Europe Express” care traversează Europa în acest an a ajuns weekendul trecut (18 septembrie), în Gara Mare din Oradea. Peste 100 de orădeni au venit să-l vadă, iar delegația a fost întâmpinată de city-managerul Mihai Jurca, care a avut un mesaj de bun venit.

Cu această ocazie s-a făcut un schimb de fanioane, iar oficialilor le-a fost prezentată istoria Gării din Oradea, în incinta holului stației CFR fiind amenajată o expoziție de fotografii pe care aceștia au vizitat-o. De asemenea, în cadrul programului s-a parcurs și un tur de oraș cu oprire în Piața Unirii.

Delegația a fost impresionată de numărul mare de orădeni care a venit să întâmpine trenul expres, dar și de frumusețea clădirilor din centrul orașului. „Ducem steagul orașului și al țării la Paris alături de celelalte țării. În felul acesta vă exprimați participarea și parteneriatul pentru acest proiect. Mulțumim că ați venit într-un număr atât de mare”, a precizat Herald Ruijters, directorul DG MOVE EC.

Trenul Connecting Europe Express a plecat pe 2 septembrie de la Lisabona și va ajunge la destinație pe 7 octombrie, la Paris. Va călători peste 20.000 km, va trece prin 26 de țări și va opri în peste 100 de localități.

Articole similare

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE.