Skip to main content

Consultarea cetățenilor privind viitorul UE | 15 septembrie

| EUROPE DIRECT Oradea |

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene rostește în fața Parlamentului European un discurs privind starea Uniunii, în care face un bilanț al ultimului an și prezintă prioritățile pentru anul următor.

De asemenea, expune soluțiile Comisiei la cele mai presante provocări cu care se confruntă Uniunea Europeană și idei pentru conturarea viitorului UE.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, își va susține discursul miercuri, 15 septembrie 2021, de la ora 10:30. LIVE. Discursul va fi urmat de o dezbatere în plen cu membrii Parlamentului European.

Vă invităm la Fundația Comunitară Oradea pentru a asculta împreună discursul și a continua dezbaterea ideilor pentru conturarea viitorului UE. Ideile noastre se pot transpune în politici publice la nivelul UE, de aceea după discuții aceste remarci vor fi încărcate pe platforma Conferinței privind viitorul UE.  În contextul crizei Covid-19, vă rugăm să completați formularul de înscriere, dacă doriți și puteți participa fizic la activitatea noastră – SOTEU & Consultarea cetățenilor privind viitorul UE.
În contextul crizei Covid-19, vă rugăm să completați formularul de înscriere, dacă doriți și puteți participa fizic la activitatea noastră – SOTEU&Consultarea cetățenilor privind viitorul UE: https://forms.gle/C7TpiS7s5q7LgMnG6, până pe 13.09.

Articole similare

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE.