Skip to main content

Consultarea cetățenilor în cadrul Conferința privind viitorul Europei | Swimathon

| EUROPE DIRECT Oradea |

În următorii 5 ani, veți auzi tot mai des de activitățile EUROPE DIRECT Oradea, pe care le organizăm cu scopul de a informa cetățenii despre activitatea instituțiilor UE, dar și pentru a trimite feedback de aici, de la nivel local, către Comisia Europeană.

Conferința privind viitorul Europei este cel mai amplu proces de consultare al cetățenilor europeni. Parlamentul European, Consiliul și Comisia Europeană s-au angajat să asculte cetățenii europeni și să dea curs, în limitele competențelor lor, recomandărilor formulate. Conferința are o platforma digitală multilingvă, unde cetățenii pot face schimb de idei, pot adăuga comentarii la ideile altor cetățeni sau pot organiza evenimente. Se preconizează că, până în primăvara anului 2022, conferința își va prezenta concluziile astfel încât să ofere orientări privind viitorul Europei.

Pe platformă sunt 9 subiecte – la fiecare dintre ele, noi cetățenii putem contribui cu idei, așa cum vedem noi viitorul EUROPEI. Vă invit să vă conectați și voi pe platforma Conferinței privind Viitorul Europei și să vă expuneți ideile.

Articole similare

Săptămâna europeană a mobilității 2023

Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.

Invitație și informații suplimentare legate de discursul privind starea Uniunii Europene.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene prezintă în fața Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanțul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune și prezentând prioritățile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană și nu numai.