Skip to main content

Controlorii de acces desemnați trebuie acum să respecte toate obligațiile prevăzute de Regulamentul privind piețele digitale


Începând de astăzi, 7 martie, Apple, Alphabet, Meta, Amazon, Microsoft și ByteDance, cei șase controlori de acces desemnați de Comisie în septembrie 2023, trebuie să respecte pe deplin toate obligațiile prevăzute de Regulamentul privind piețele digitale.

 

Scopul Regulamentului privind piețele digitale este de a face piețele digitale din UE mai competitive și mai echitabile. Acesta stabilește noi norme pentru 10 servicii de platformă esențiale definite, cum ar fi motoarele de căutare, piețele online, magazinele de aplicații, publicitatea și mesageria online, și oferă noi drepturi întreprinderilor și utilizatorilor finali europeni.

 

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Combaterea dezinformării: Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează cu sprijinul influencerilor campania „Is this trUE?”

 În eforturile de a combate fenomenul dezinformării, Reprezentanța Comisiei Europene în România desfășoară campania „Is this trUE?” cu ajutorul unor influenceri cunoscuți. Scopul campaniei este de a crește gradul de conștientizare al cetățenilor cu privire la dezinformare, având în vedere anul electoral 2024 și contextul internațional marcat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. 

Intră în vigoare noi norme privind publicitatea cu caracter politic

Astăzi, 9 aprilie, intră în vigoare noi norme europene care stabilesc standarde comune pe piața internă în ceea ce privește transparența și vizarea unui public-țintă în publicitatea politică.

Comisia lansează apelul la candidaturi pentru Observatorul lanțului agroalimentar al UE

 Crearea acestui observator, care va analiza costurile de producție, marjele și practicile comerciale, a fost anunțată la jumătatea lunii martie ca fiind una dintre măsurile de consolidare a poziției fermierilor în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente și de întărire a încrederii între toți actorii de-a lungul acestui lanț.