Skip to main content

Cornel Amariei la Competențele Viitorului

Vă prezentăm azi prima activitate din programul ”Competențele viitorului”: întâlnire cu Cornel Amariei CEO at .lumen, Forbes U30 EU, Global Business Hall of Fame Laureate, JCI’s Ten Outstanding Young Persons of the World.

Programul zilei:
✅16:30 Primirea participanților, mini-bufet ce include gustări, cafea, apă
✅17:00 Tur ghidat Casa Darvas-La Roche
✅17:30 Întâlnire cu Cornel Amariei
✅19:00 Sesiune de întrebări și răspunsuri

Cornel este inventator, autor, antreprenor și este cunoscut pentru fondarea companiei .lumen – un startup care creează ochelari care ajută persoanele nevăzătoare să ducă o viață mai bună (www.dotlumen.com).

Anterior, Cornel a avut funcția de șef de inovație la Continental Automotive Systems, promovat la doar 23 de ani. Cornel s-a născut într-o familie în care ambii părinți au dizabilități locomotorii iar sora sa cu dizabilități mentale. Dar, mai degrabă decât să-l limiteze, aceste începuturi modeste și diferite, i-au alimentat curiozitatea și l-au transformat într-un inovator și antreprenor.

Cornel este, de asemenea, un inventator prolific, inventator principal în peste 30 de brevete, muzician, călător mondial, designer industrial și fotograf.

Pentru munca sa, Cornel Amariei a devenit primul român nominalizat la Forbes 30 under 30 Europe, primul român care a primit premiul Zece tineri remarcabili din lume de către JCI, împărțit în trecut cu personalități precum JFK și Elvis Presley, și, în 2021, primul român care a fost laureat al Global Business Hall of Fame de către JA, împărtășit cu Melanie Perkins, fondatorul Canva, și în trecut, împărtășit cu personalități precum Estee Lauder sau Levi Strauss.

”Competențele viitorului” este un program gratuit care se adresează tinerilor cu vârsta între 16 și 25 de ani și se va desfășura în Oradea în perioada octombrie – noiembrie 2021.

Accesul la ateliere și la activități se va face în baza prezentării certificatului de vaccinare (minim 10 zile de la doza a doua sau de la doza unică), a unui test negativ (PCR minim 72 de ore sau antigen minim 48 de ore) sau dovada traversării prin boală (maxim 6 luni de la diagnostic).***

*** Condițiile de acces se pot schimba în funcție de deciziile luate de autorități în contextul pandemiei Covid-19.

Articole similare

Combaterea dezinformării: Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează cu sprijinul influencerilor campania „Is this trUE?”

 În eforturile de a combate fenomenul dezinformării, Reprezentanța Comisiei Europene în România desfășoară campania „Is this trUE?” cu ajutorul unor influenceri cunoscuți. Scopul campaniei este de a crește gradul de conștientizare al cetățenilor cu privire la dezinformare, având în vedere anul electoral 2024 și contextul internațional marcat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. 

Intră în vigoare noi norme privind publicitatea cu caracter politic

Astăzi, 9 aprilie, intră în vigoare noi norme europene care stabilesc standarde comune pe piața internă în ceea ce privește transparența și vizarea unui public-țintă în publicitatea politică.

Comisia lansează apelul la candidaturi pentru Observatorul lanțului agroalimentar al UE

 Crearea acestui observator, care va analiza costurile de producție, marjele și practicile comerciale, a fost anunțată la jumătatea lunii martie ca fiind una dintre măsurile de consolidare a poziției fermierilor în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente și de întărire a încrederii între toți actorii de-a lungul acestui lanț.