Skip to main content

Cultura pune Europa în mișcare: cel mai mare program de mobilitate derulat de UE oferă noi oportunități pentru artiști și pentru profesioniștii din domeniul culturii


Ieri, 10 octombrie Comisia a lansat Cultura pune Europa în mișcare, noul său program de mobilitate permanent pentru artiști și pentru profesioniștii din domeniul culturii, precum și o primă cerere de propuneri de mobilitate individuală. Cu un buget total de 21 de milioane de euro pentru o perioadă de trei ani (2022-2025), în cadrul programului Europa creativă, Cultura pune Europa în mișcare devine cel mai mare program de mobilitate european pentru artiști și pentru profesioniștii din domeniul culturii, vizând toate țările care participă la programul Europa Creativă și sectoarele cuprinse în componenta Cultură a programului.

 

Vor participa reprezentanți ai instituțiilor UE, părți interesate și organizații din sectorul cultural. Programul Cultura pune Europa în mișcare răspunde nevoilor urgente ale sectoarelor culturale și creative de oportunități de mobilitate incluzive și sustenabile, o atenție sporită fiind acordată artiștilor emergenți.

 

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Intră în vigoare primul cadru de reglementare al UE destinat să protejeze independența și pluralismul mass-mediei

 Astăzi, 7 mai, intră în vigoare Legea europeană privind libertatea mass-mediei, un set nou de norme fără precedent destinate să protejeze independența și pluralismul mass-mediei. 

Comisia deschide proceduri oficiale împotriva Facebook și Instagram în temeiul Actului legislativ privind serviciile digitale

 Astăzi, 30 aprilie, Comisia Europeană a inițiat proceduri oficiale pentru a evalua posibilitatea ca Meta, furnizorul Facebook și Instagram, să fi încălcat Actul legislativ privind serviciile digitale.

Comisia aprobă ajutorul de stat pentru restructurare în valoare de 95,3 milioane EUR acordat de România companiei aeriene TAROM

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, planurile României de a acorda transportatorului aerian național deținut de stat, TAROM, un ajutor de restructurare în valoare de până la 95,3 milioane EUR (473,69 milioane RON).