Skip to main content

Deplastificat

| ED Oradea | ,

Tinerii voluntari implicați în proiectul Deplastificat, s-au întâlnit la sediul nostru pentru activitatea de încheiere a proiectului lor.

Scopul proiectului Deplastificat este creșterea gradului de conștientizarea a comunității cu privire la problema poluării cu plastic și îndrumarea acesteia către bune practici, prin ateliere pentru copii și prin Harta Deplastificat.

În fiecare lună, orădenii aruncă la gunoi o cantitate de PET-uri de plastic echivalentă cu dimensiunea Palatului Vulturul Negru. Pentru a reduce aceasta cantitate, tinerii voluntari din proiect au organizat ateliere și activități prin care au motivat comunitatea locală să folosească recipiente de apă reutilizabile, punându-le la dispoziție o hartă cu locațiile unde pot avea acces la apă potabilă, în mod gratuit.

Gândit inițial ca un proiect dedicat comunității orădene, ideea tinerilor orădeni s-a multiplicat și în alte orașe din țară fiind deja implementat în Oradea, Brașov și București și urmând să fie extins în Cluj, Timișoara, Iași și Constanța. Harta locațiilor Deplastificat este disponibilă pe website-ul dedicat proiectului și include atât toate cişmelele din aceste orașe, cât și locațiile partenere (cafenele şi restaurante), care au fost de acord sa reumple recipientele reutilizabile atât ale clienţilor cât şi ale non-clienţilor cu apă potabilă, în mod gratuit.

📌Mai multe detalii despre activități și despre hartă găsiți aici: https://deplastificat.ro/

O felicităm pe Andra Cloștorfeanu, coordonatoarea proiectului și sperăm să cunoaștem cât mai mulți tineri cu inițiativă, la fel ca ea.

Articole similare

Săptămâna europeană a mobilității 2023

Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.

Invitație și informații suplimentare legate de discursul privind starea Uniunii Europene.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene prezintă în fața Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanțul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune și prezentând prioritățile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană și nu numai.