Skip to main content

Despre tehnologie, competențe și politici digitale cu Mirela Mărcuț. cadru didactic la Universitatea Oradea

Cum poate tehnologia să ne îmbunătățească viața? Care sunt pericolele mediului virtual? Ce sunt competențele digitale și de ce ar fi benefic să le dezvoltăm? Cum putem să ne protejăm identitatea și datele online?

Despre toate acestea și mult mai multe,  ne-a vorbit Mirela Mărcuț. Cadru didactic la Universitatea Oradea, Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene, Mirela Mărcuț a pornit în aventura digital policy în urmă cu 10 ani, în cadrul cercetării pentru lucrarea de doctorat. A realizat că în spatele statisticilor despre impactul socio-economic al tehnologiei sunt o serie de mecanisme, și și-a dedicat timpul unui studiu aprofundat. Spre deosebire de alți cercetători, Mirela Mărcuț a avut dorința de a-și împărtăși cunoașterea cu publicul larg și a lansat digitalpolicy.ro, o platformă în care mecanismele digitale sunt explicate pe înțelesul tuturor.

Articole similare

Combaterea dezinformării: Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează cu sprijinul influencerilor campania „Is this trUE?”

 În eforturile de a combate fenomenul dezinformării, Reprezentanța Comisiei Europene în România desfășoară campania „Is this trUE?” cu ajutorul unor influenceri cunoscuți. Scopul campaniei este de a crește gradul de conștientizare al cetățenilor cu privire la dezinformare, având în vedere anul electoral 2024 și contextul internațional marcat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. 

Intră în vigoare noi norme privind publicitatea cu caracter politic

Astăzi, 9 aprilie, intră în vigoare noi norme europene care stabilesc standarde comune pe piața internă în ceea ce privește transparența și vizarea unui public-țintă în publicitatea politică.

Comisia lansează apelul la candidaturi pentru Observatorul lanțului agroalimentar al UE

 Crearea acestui observator, care va analiza costurile de producție, marjele și practicile comerciale, a fost anunțată la jumătatea lunii martie ca fiind una dintre măsurile de consolidare a poziției fermierilor în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente și de întărire a încrederii între toți actorii de-a lungul acestui lanț.