Skip to main content

Despre tehnologie, competențe digitale și politici digitale

Cum poate tehnologia să ne îmbunătățească viața? Care sunt pericolele mediului virtual? Ce sunt competențele digitale și de ce ar fi benefic să le dezvoltăm? Cum putem să ne protejăm identitatea și datele online?

Despre toate acestea și mult mai multe,  ne-a vorbit Mirela Mărcuț. Cadru didactic la Universitatea Oradea, Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene, Mirela Mărcuț a pornit în aventura digital policy în urmă cu 10 ani, în cadrul cercetării pentru lucrarea de doctorat. A realizat că în spatele statisticilor despre impactul socio-economic al tehnologiei sunt o serie de mecanisme, și și-a dedicat timpul unui studiu aprofundat. Spre deosebire de alți cercetători, Mirela Mărcuț a avut dorința de a-și împărtăși cunoașterea cu publicul larg și a lansat digitalpolicy.ro, o platformă în care mecanismele digitale sunt explicate pe înțelesul tuturor.

Articole similare

Orientări de politică în cadrul semestrului european: susținerea reformelor și a investițiilor pentru a asigura prosperitatea, competitivitatea, echitatea și reziliența UE pe termen lung.

 În cadrul pachetului de primăvară al semestrului european 2023, Comisia oferă astăzi, 24 mai, statelor membre orientări pentru a construi o economie solidă și adaptată exigențelor viitorului, care să asigure competitivitatea și prosperitatea pe termen lung pentru toți, în contextul unui mediu geopolitic dificil. 

Centrul EUROPE DIRECT Oradea implicat într-un concurs de Ziua Europei

Ieri, 22 mai, ne-am bucurat să fim implicați în evenimentul „ Ziua Europei: Trecut, Prezent și Viitor” organizat de Liceul Baptist „Emanuel” pentru a celebra valorile Uniunii Europene.

Previziunile economice din primăvara anului 2023

 Economia europeană continuă să dea dovadă de reziliență într-un context global dificil.