Skip to main content

Despre tehnologie, competențe și politici digitale cu Mirela Mărcuț. cadru didactic la Universitatea Oradea

Cum poate tehnologia să ne îmbunătățească viața? Care sunt pericolele mediului virtual? Ce sunt competențele digitale și de ce ar fi benefic să le dezvoltăm? Cum putem să ne protejăm identitatea și datele online?

Despre toate acestea și mult mai multe,  ne-a vorbit Mirela Mărcuț. Cadru didactic la Universitatea Oradea, Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene, Mirela Mărcuț a pornit în aventura digital policy în urmă cu 10 ani, în cadrul cercetării pentru lucrarea de doctorat. A realizat că în spatele statisticilor despre impactul socio-economic al tehnologiei sunt o serie de mecanisme, și și-a dedicat timpul unui studiu aprofundat. Spre deosebire de alți cercetători, Mirela Mărcuț a avut dorința de a-și împărtăși cunoașterea cu publicul larg și a lansat digitalpolicy.ro, o platformă în care mecanismele digitale sunt explicate pe înțelesul tuturor.

Articole similare

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE.