Skip to main content

Despre tranziția digitală cu Chief Technology  Officer-ul Mobiversal, Tudor Andrei Marinescu

| EUROPE DIRECT Oradea |

Ne bucurăm să lansăm nou interviu din seria Expert Talk, pein care își propune să aducă în fața publicului bihorean oameni cu experiență și cunoștință în diverse domenii de interes pentru Uniunea Europeană.

În acest nou material abordăm tema digitalizării pe plan local. Beatrice Bungo, Managerul de Comunicare al Fundației Comunitare Oradea discută cu Tudor Andrei Marinescu, Chief Technology Officer al Mobiversal,  expert cu o lungă carieră în sectorul technplogic și în dezvoltarea de noi aplicații.  Cei interesați să vizioneze interviul, pot afla părera domnului Marinescu despre ce presupune un proces de digitalizare sănătos al administrației locale, respectiv care ar fi premisele unei colaborări eficiente între sectorul public și sectorul privat, în vederea accelerării procesului de digitalizare.

În cadrul interviului dezbatem  și subiecte adiacente precum potențialul inteligenței artificiale, respectiv posibile metode de a o canaliza în scopuri constructive, gestionând dezvoltarea acesteia. Totodată urmăritorii vor avea prilejul de a asculta o evaluare onestă a sectorului IT din Oradea, în context național și european. În final, dialogul se îndreaptă spre impactul digitalizării și a fenomenelor asociate asupra pieței muncii.

Seria interviurilor „Expert Talk” reprezintă un proiect al Centrului EUROPE DIRECT Oradea, program al Fundației Comunitare Oradea. Programul în cazuă are ca scop informarea comunității bihorene cu privire la activitatea și prioritățile Uniunii Europene.

Interviul integral poate fi vizionat pe canalul de YouTube al Fundației Comunitare Oradea, la linkul de mai jos:

https://youtube.com/watch?v=Mbc6S-cjFQ0%3Fsi%3DkSu1_NkKQ3GhM1t4

Articole similare

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE.