Skip to main content

Dezinformarea: semnatarii raportează cu privire la acțiunile lor de combatere a dezinformării în legătură cu COVID-19


Comisia a publicat ieri, 2 iunie, ultimul set de rapoarte din cadrul programului de monitorizare a COVID-19, care oferă informații referitoare la acțiunile întreprinse de platformele semnatare ale Codului de bune practici privind dezinformarea pentru a limita dezinformarea cu privire la pandemie.
Monitorizarea măsurilor luate de platforme pentru a limita dezinformarea va continua în temeiul codului revizuit. TikTok a raportat că, în martie și aprilie, numărul materialelor video legate de coronavirus care încalcă politicile sale este în scădere cu 2.239 față de perioada de raportare anterioară, odată cu ridicarea restricțiilor în multe țări ale UE.

Numărul de videoclipuri care conțineau informații eronate de natură medicală sau o etichetă referitoare la COVID-19, eliminate pentru încălcări, a scăzut cu 10.131 față de ianuarie și februarie. Meta raportează, de asemenea, că în martie și aprilie, de pe Facebook și Instagram au fost eliminate un număr considerabil mai mic de conținuturi cu privire la coronavirus, pentru încălcări ale politicilor sale privind dezinformarea: cu 124.000 mai puține de pe Facebook și cu 14.000 de pe Instagram, în comparație cu lunile ianuarie și februarie.

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Săptămâna europeană a mobilității 2023

Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.

Invitație și informații suplimentare legate de discursul privind starea Uniunii Europene.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene prezintă în fața Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanțul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune și prezentând prioritățile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană și nu numai.