Skip to main content

DiscoverEU: în martie se deschide următoarea rundă de înscrieri pentru 35.000 de permise de călătorie pentru tineriComisia va lansa runda de primăvară DiscoverEU, care va începe miercuri, 15 martie, la ora 13:00 EET și se va încheia miercuri, 29 martie, la ora 13:00 EET.

 

Datorită DisoverEU, 35.000 de tineri vor primi câte un permis de călătorie, pentru a explora Europa și patrimoniul său cultural bogat, pentru a-și lărgi orizonturile și a acumula experiențe utile. Cererea de propuneri este deschisă candidaților în vârstă de 18 ani din toate statele membre ale UE și din țările terțe asociate la program. Pentru a câștiga un permis de călătorie, tinerii trebuie să se înscrie pe Portalul european pentru tineret, unde vor trebui să răspundă la cinci întrebări, precum și la o întrebare de departajare.

 

Candidații născuți între 1 iulie 2004 și 30 iunie 2005 și care au răspuns corect la quizul de selecție vor putea călători în Europa timp de până la 30 zile, între 15 iunie 2023 și 30 septembrie 2024. Cei care împlinesc 18 ani în a doua jumătate a anului viitor se vor putea înscrie în runda din octombrie 2023.

 

Mariya Gabriel, comisara pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: „Suntem bucuroși să punem la dispoziție, pentru 2023, un număr total de 70.000 de permise de călătorie pentru tineri de 18 ani care vor putea să descopere Uniunea noastră prin propria experiență.”

 

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Combaterea dezinformării: Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează cu sprijinul influencerilor campania „Is this trUE?”

 În eforturile de a combate fenomenul dezinformării, Reprezentanța Comisiei Europene în România desfășoară campania „Is this trUE?” cu ajutorul unor influenceri cunoscuți. Scopul campaniei este de a crește gradul de conștientizare al cetățenilor cu privire la dezinformare, având în vedere anul electoral 2024 și contextul internațional marcat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. 

Intră în vigoare noi norme privind publicitatea cu caracter politic

Astăzi, 9 aprilie, intră în vigoare noi norme europene care stabilesc standarde comune pe piața internă în ceea ce privește transparența și vizarea unui public-țintă în publicitatea politică.

Comisia lansează apelul la candidaturi pentru Observatorul lanțului agroalimentar al UE

 Crearea acestui observator, care va analiza costurile de producție, marjele și practicile comerciale, a fost anunțată la jumătatea lunii martie ca fiind una dintre măsurile de consolidare a poziției fermierilor în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente și de întărire a încrederii între toți actorii de-a lungul acestui lanț.