Skip to main content

EUROPE DIRECT Oradea susține învățarea aplicată

| EUROPE DIRECT Oradea | ,

Ieri 17 ianuarie am avut deosebita plăcere de a a fi alături de cadre didactice și studenți ai Facultății de Drept din Oradea, cu ocazia unui atelier intitulat: „Explorarea Dreptului Umanitar. Limite în conflicte armate. Demnitatea umană. Dreptul în acțiune”.

Evenimentul a constat într-un proces simulat, un scenariu imaginar de criză umanitară, izbucnită în urma unui război purtat între mai multe state fictive. Discursurile prezentate au avut în vedere atât siuațiile celor implicați direct în conflict, cât și a populației civile, protecția mediului, a bunurilor culturale.

Dezbaterea a avut ca scop reliefarea complexității și a implicațiilor dreptului umanitar prin metode de învățare aplicată.  Ca urmare a activităților specifice desfășurate în cadrul evenimentului, studenții au avut șansa de a-și dovedi gândirea organizată, logică, să îmbine argumentele de drept cu situația de fapt prezentată de cazul analizat. 

Cu ocazia acestui eveniment ne-am bucurat să le împărtășim celor prezenți mai multe infomații despre rolul și activitatea centrului nostru.

Pe această cale le mulțumim gazdelor noastre, Decan Conf. univ. dr. Miheș Cristian, Director departament Conf. univ. dr. Onica – Chipea Lavinia și cadrului didactic coordonator al atelierului, Lector univ. dr. Cîrmaciu Diana. Studenților premiați le dorim mult succes în cariera viitoare!

Articole similare

Comisia monitorizează punctele forte și provocările competitivității UE

 Raportul detaliază punctele forte și provocările concurențiale ale pieței unice europene, urmărind evoluțiile anuale în conformitate cu cei nouă factori determinanți ai competitivității identificați în Comunicarea UE din 2023 privind competitivitatea pe termen lung.

Comisia ordonă recuperarea de la Blue Air a unui ajutor de stat incompatibil de 33,84 milioane EUR

Comisia Europeană a concluzionat că planul de restructurare a companiei aeriene Blue Air nu a fost în măsură să restabilească viabilitatea pe termen lung a companiei aeriene, fiind, așadar, incompatibil cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Previziunile economice din iarna anului 2024

Ca urmare a creșterii modeste de anul trecut, economia UE a intrat în 2024 cu un nivel mai redus decât se preconizase. În previziunile sale intermediare din iarnă, Comisia Europeană revizuiește creșterea din UE și din zona euro în sens descendent, după cum urmează: 0,5 % în ambele zone în 2023 (față de 0,6 %, potrivit previziunilor din toamnă), 0,9 % în UE (față de 1,3 %) și 0,8 % în zona euro (față de 1,2 %) în 2024. În 2025, previziunile de creștere a activității economice se mențin totuși la 1,7 % pentru UE și la 1,5 % pentru zona euro.