Skip to main content

Faceți cunoștință cu UFI: codul care reunește informații despre produsele care conțin substanțe chimice nocive


Ideea codului UFI este simplă. Este un identificator unic de formulă, format din 16 caractere, care reunește informații despre produs, despre utilizările acestuia, despre ingrediente și despre toxicitate. Având codul la îndemână, este mai ușor și mai rapid pentru operatorii din centrele de informare toxicologică să vă ofere sfaturi, dumneavoastră sau medicului dumneavoastră, cu privire la tratamentul corect, dacă este cazul.

În anii trecuți, centrele de informare toxicologică au estimat că în 40 % dintre apelurile primite au întâmpinat dificultăți în a identifica rapid și corect produsul implicat, ceea ce a determinat recomandarea unui tratament excesiv de precaut.

Codul UFI se găsește pe produsele care sunt clasificate ca prezentând pericole pentru sănătate sau pericole fizice, în conformitate cu Regulamentul UE privind clasificarea, etichetarea și ambalarea. Produsele clasificate sunt cele care afișează o pictogramă și care pot fi dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră dacă nu sunt utilizate corect.

Exemple de tipuri de produse pe care veți putea găsi codul UFI:

·       Adezivi

·       Produse de tratare a aerului

·       Materiale pentru artă și lucru manual

·       Produse de curățare și întreținere 

·       Produse de curățare specializate

·       Detergenți 

·       Amestecuri pentru țigarete electronice

·       Produse chimice pentru grădină

·       Produse pentru construcția de locuințe

·       Vopsele și straturi de acoperire

·       Combustibili

·       Cerneluri

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE.