Skip to main content

Gala Comunității Bihorene

| EUROPE DIRECT Oradea |

Joi, 8 Decembrie  Centrul EUROPE DIRECT Oradea s-a bucurat să organizeze alături de Fundația Comunitară Oradea „Gala Comunității Bihorene”, pentru a celebra  oamenii și proiectele care au avut impact în comunitate în perioada 2020-2022.

În cadrul evenimentului am avut șansa de a împărtăși o serie de reflecții  asupra activității centrului nostru pe parcursul anului 2022.

Ne-am bucurat să avem alături oameni implicați în comunitatea bihoreană,  reprezentanți ai societății civile, ai  mediului antreprenorial local, ai mediului academic și reprezentanți ai presei locale.

Articole similare

Comisia ordonă recuperarea de la Blue Air a unui ajutor de stat incompatibil de 33,84 milioane EUR

Comisia Europeană a concluzionat că planul de restructurare a companiei aeriene Blue Air nu a fost în măsură să restabilească viabilitatea pe termen lung a companiei aeriene, fiind, așadar, incompatibil cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Comisia monitorizează punctele forte și provocările competitivității UE

 Raportul detaliază punctele forte și provocările concurențiale ale pieței unice europene, urmărind evoluțiile anuale în conformitate cu cei nouă factori determinanți ai competitivității identificați în Comunicarea UE din 2023 privind competitivitatea pe termen lung.

Previziunile economice din iarna anului 2024

Ca urmare a creșterii modeste de anul trecut, economia UE a intrat în 2024 cu un nivel mai redus decât se preconizase. În previziunile sale intermediare din iarnă, Comisia Europeană revizuiește creșterea din UE și din zona euro în sens descendent, după cum urmează: 0,5 % în ambele zone în 2023 (față de 0,6 %, potrivit previziunilor din toamnă), 0,9 % în UE (față de 1,3 %) și 0,8 % în zona euro (față de 1,2 %) în 2024. În 2025, previziunile de creștere a activității economice se mențin totuși la 1,7 % pentru UE și la 1,5 % pentru zona euro.