Skip to main content

Împreună pentru Ucraina

| EUROPE DIRECT Oradea |

Războiul scoate ce e mai rău din oameni, însă comunitatea din care facem parte ne dovedește că același conflict ne-a și unit. De câteva zile, tot mai mulți suntem cu gândul la ucrainenii care trebuie să fugă din calea unei lupte nedorite. Așa că în continuare ne îndreptăm spre comunitatea pe care o vedem tot mai empatică și dornică să ajute.

Scopul mobilizării comunității bihorene este cel de a asigura cât mai mult ajutor pentru cei care ajung în țara noastră, dar și pentru cei care se află dincolo de graniță, în 🇺🇦Ucraina. În acest sens, Fundația Comunitară Oradea și echipa EUROPE DIRECT Oradea trimit ajutoare umanitare în următoarele zile. Războiul din Ucraina ne-a făcut să înțelegem că trebuie să fim uniți și să acționăm cât mai eficient. Astfel că, Fundația Comunitară Oradea funcționează ca un liant între societatea civilă și autorități: Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor.

Vrem să acționăm în colaborare cu celelalte ONG-uri care își doresc să se implice, pentru o cât mai bună mobilizare, în timp ce comunității bihorene îi solicităm ajutorul.

Ce putem face?

Am organizat 2 puncte de colectare a ajutoarelor umanitare pentru 🇺🇦Ucraina, unde vă îndemnăm să veniți cu diverse produse menite să îi ajute pe ucrainenii de dincolo de granițe, dar și pe cei care ajung în județul nostru.

📍 Unde se găsesc punctele de colectare?

Magazinul Crișul etajul 2 – sediul Fundației Comunitare Oradea, intrarea dinspre Nicolae Jiga, de LUNI – SÂMBĂTĂ între 10:00 – 20:00Magazinul Crișul la subsol – intrarea Carrefour Market dinspre scările rulante, de LUNI – SÂMBĂTĂ între 7:00 – 22:00 și DUMINICA între 8:00 – 22:00.

📦 De ce e nevoie și cum vor fi împărțite ajutoarele umanitare?

Scopul principal în următoarele zile e să ne focalizăm atenția spre cei care se află încă în 🇺🇦Ucraina și au nevoie de ajutorul nostru, dar în funcție de evoluția situației și de necesitate, ajutoarele vor ajunge și la ucrainenii ajunși în țara noastră.

⬇️ E nevoie de:

– saltele, pături pliante, saci de dormit, covorașe de izopren și radiatoare- alimente cu pregătire simplă și rapidă, cum ar fi: conserve, semipreparate sau supe instant- paste, zahăr, făină sau orez- scutece, șervețele umede și lapte praf pentru copii (baxuri)- produse de igienă intimă pentru femei- vase de bucătărie și tacâmuri
🏠 Cazare pentru ucrainenii care ajung în județul Bihor:

Pe bihorenii care vor să ofere cazare refugiaților, îi informăm că Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor au decis eficientizarea acestei forme de ajutor, prin intermediul a două instituții:

DASO Oradea – 0359.411.925 (în intervalul orar 08:00 – 16:00) și 0771.681.782

DGASPC Bihor –  0731.137.271 și 0731.137.295.

⬇️ Pentru cei care doresc sa solicite ajutor în gasirea unei cazari:

CJCCI Bihor a decis operaționalizarea a patru numere de telefon la care pot fi comunicate intențiile de ajutor: 0259.412.129; 0259.467.909; 0734.223.127; 0734.223.125.

⬇️ Îndemn pentru donarea de sânge

E nevoie de sânge și nu doar în contextul situației din 🇺🇦Ucraina. Îndemnăm comunitatea bihoreană să înțeleagă importanța acestui gest.
Trăim într-o perioadă în care rolul unei comunități constă în mobilizare și empatie față de semenii noștri 🇺🇦#togetherforukraine #facembine

Articole similare

Comisia monitorizează punctele forte și provocările competitivității UE

 Raportul detaliază punctele forte și provocările concurențiale ale pieței unice europene, urmărind evoluțiile anuale în conformitate cu cei nouă factori determinanți ai competitivității identificați în Comunicarea UE din 2023 privind competitivitatea pe termen lung.

Comisia ordonă recuperarea de la Blue Air a unui ajutor de stat incompatibil de 33,84 milioane EUR

Comisia Europeană a concluzionat că planul de restructurare a companiei aeriene Blue Air nu a fost în măsură să restabilească viabilitatea pe termen lung a companiei aeriene, fiind, așadar, incompatibil cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Previziunile economice din iarna anului 2024

Ca urmare a creșterii modeste de anul trecut, economia UE a intrat în 2024 cu un nivel mai redus decât se preconizase. În previziunile sale intermediare din iarnă, Comisia Europeană revizuiește creșterea din UE și din zona euro în sens descendent, după cum urmează: 0,5 % în ambele zone în 2023 (față de 0,6 %, potrivit previziunilor din toamnă), 0,9 % în UE (față de 1,3 %) și 0,8 % în zona euro (față de 1,2 %) în 2024. În 2025, previziunile de creștere a activității economice se mențin totuși la 1,7 % pentru UE și la 1,5 % pentru zona euro.