Link-uri utile

Vă puteți informa eficient accesând oricare dintre link-urile de mai jos. Acestea sunt grupate în categorii, în așa fel încât să găsiți cât mai ușor informațiile care vă interesează.


Materiale informative

Ajutoare de stat: Comisia aprobă măsura adoptată de România în valoare de 1,6 miliarde EUR pentru capitalizarea unei noi bănci de investiții și dezvoltare

 Banca urmărește să sprijine dezvoltarea economică și socială, competitivitatea, inovarea și creșterea economică în întreaga economie a României.

 

„Măsura, în valoare de 1,6 miliarde EUR, pe care am aprobat-o astăzi va permite crearea Băncii Române de Investiții și Dezvoltare, ceea ce va stimula investițiile în țară și, în cele din urmă, va sprijini creșterea economică. Banca va asigura accesul la finanțare, în special pentru întreprinderile mici și mijlocii care întâmpină dificultăți în obținerea unui nivel suficient de sprijin de pe piață. Astfel, se va consolida competitivitatea și sustenabilitatea întreprinderilor care își desfășoară activitatea în UE, asigurându-se, în același timp, faptul că concurența nu este denaturată în mod nejustificat”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreședintă executivă responsabilă cu politica în domeniul concurenței 

Protecția consumatorilor: practici manipulatoare în mediul online identificate în 148 din cele 399 de magazine virtuale care au făcut obiectul unei verificări

 Astăzi, 30 ianuarie, Comisia și autoritățile naționale de protecție a consumatorilor din 23 de state membre, din Norvegia și Islanda (rețeaua CPC) au publicat rezultatele unei acțiuni de verificare („sweep”) a site-urilor web de vânzare cu amănuntul. Această verificare a vizat 399 de magazine virtuale ale unor comercianți cu amănuntul care vând produse variind de la textile la produse electronice.  

Ramona Chiriac, șefa RCE în România: „Holocaustul este o moștenire definitorie a istoriei europene, de aceea și combaterea antisemitismului în UE este o responsabilitate comună”

Reprezentanța Comisiei Europene în România a fost miercuri, 25 ianuarie 2023, gazda evenimentului „Holocaust – România își aduce aminte”, având ca scop comemorarea Holocaustului în Europa și în România, dar și cunoașterea adevărului istoric, cel care este esențial pentru dezvoltarea unei societăți favorabile incluziunii, egalității și respectului.

Contact

Telefon: +40 743 295 486
Email: europedirectoradea@fundatiacomunitaraoradea.ro

Servicii alternative: Europe Direct sau portalul Europa ta.

Point&Shoot sau descoperă tainele filmului documentar

| EUROPE DIRECT Oradea |

Asociația One World Romania, Fundația Comunitară Oradea și EUROPE DIRECT Oradea  invită tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani la un atelier de film documentar ce se desfășoară pe parcursul a 5 zile, între 28 septembrie – 2 octombrie, în incinta Crișul Shopping Center, etajul 1, în cadrul Comuniteca.

Vino să descoperi noțiunile de bază ale limbajului și gramaticii audiovizuale, la nivel teoretic și practic, reprezentarea realității prin aparatul de filmat și implicațiile sale. 8 tineri pot fi beneficiarii atelierului de 5 zile în care vor lucra atât individual, cât și în echipe pe baza unor teme propuse de tutori. Așa că înscrie-te acum, completând formularul de mai jos:

https://forms.gle/dCJmPV1KYxrXxDEU8

Atelierul va fi coordonat de cineaști români cu experiență în domeniul cinematografiei. Ei sunt: Carmen Tofeni – regizoare de film documentar și directoare de imagine, Cristina Haneș – regizoare și producătoare de film documentar și Dragoș Hanciu – regizor de film și director de imagine.

Termenul limită pentru înscriere este data de 14 septembrie. Iar dacă ai nevoie de ajutor, scrie-ne la adresa: atelier@oneworld.ro

Anul 2022 este #AnulEuropeanalTineretului. Așadar, anul acesta urmărim scoaterea în evidență a rolului important pe care îl au tinerii în construirea unui viitor mai bun.

Point&Shoot Oradea

Ne pregătim să descoperim cu tinerii înscriși în programul „Competențele Viitorului” cum să livrăm un discurs cu succes

Miercuri, 7 septembrie, Fundația Comunitară Oradea și EUROPE DIRECT Oradea organizează alături de Mihaela Tatu un nou training: ”Tehnica și Arta Livrării Discursului”.

De ce încurajăm tinerii înscriși în programul „Competențele Viitorului” să participe la acest training?

Pentru că indiferent de dezvoltarea tehnologiei în domeniul comunicării, discursul public rămâne un mijloc extrem de important de comunicare. De felul în care comunicăm depind de multe ori reușitele noastre personale și profesionale. Tinerii vor afla ce presupune dicția, intonația și frazarea potrivite în funcție de discurs, cum să puncteze cuvintele cheie pentru a transmite o informație, dar și cum să își gestioneze emoțiile sau atitudinea.

Mihaela Tatu este trainer acreditat ANC în Tehnica și Arta Livrării Discursului, „antrenor” pentru limbajul paraverbal și nonverbal. Este dornică să se implice în dezvoltarea tinerilor. Acesta este și motivul pentru care va susține acest training. 

Training-ul va avea loc în intervalul orar 15.00-18.00, în incinta Crișul Shopping Center, la etajul 1 (Comuniteca).

Mai multe despre acest training și despre cum poți face și tu parte din programul „Competențele Viitorului” în link-ul de mai jos:

„Competențele Viitorului” este un program al Fundației Comunitare Oradea și Centrului EUROPE DIRECT Oradea în contextul în care, 2022 este #AnulEuropeanalTineretului. Anul acesta se urmărește scoaterea în evidență a rolului important pe care îl au tinerii în construirea unui viitor mai bun, mai verde, mai incluziv și mai digital.

“Comunic să relaționez” sau cât de importantă e relaționarea și comunicarea în orice domeniu am activa

Tinerii înscriși în programul „Competențele viitorului” au avut parte de training-ul „Comunic să relaționez” realizat de partenerii noștri de la Romarketing. Scopul întâlnirii a fost ca tinerii înscriși în programul „Competențele viitorului” să descopere cât de importantă e relaționarea și comunicarea în orice domeniu de activitate ar urma să activeze. 

Participanții au aflat care sunt barierele de comunicare și care sunt metodele prin care le putem depăși. Indiferent de domeniul în care vor lucra, relaționarea și comunicarea sunt indispensabile. Pentru a-și atinge potențialul maxim, trebuie să se cunoască foarte bine și să îi înțeleagă pe cei din jurul lor pentru că doar astfel vor reuși să comunice eficient, în funcție de interlocutor și nu doar pentru a informa, ci pentru a consolida relații.

Tinerii și-au descoperit punctele forte și au avut ocazia să înțeleagă cum îi văd și cei din jurul lor. Au realizat cât de importantă este relaționarea și comunicarea. Mulțumiri Romarketing pentru implicarea în programul „Competențele viitorului”. Mulțumiri și tinerilor înscriși la training, pe care îi așteptăm și la următoarea întâlnire, în care vor descoperi ”Tehnica și Arta Livrării Discursului” cu Mihaela Tatu.

Află mai multe despre programul „Competențele viitorului” din link-ul de mai jos:

https://fundatiacomunitaraoradea.ro/categorie/evenimente/competentele-viitorului/

„Competențele viitorului” este un program creat de Fundația Comunitară Oradea, alături de Centrul EUROPE DIRECT Oradea, menit să contribuie la dezvoltarea personală și profesională a tinerilor în contextul în care anul 2022 este #Anuleuropeanaltineretului.


Fiți la curent cu noutățile EUROPE DIRECT Oradea

EUROPE DIRECT Oradea | Copyright ©
Toate drepturile rezervate. Made with ❤️ by the NRGO Web Design team.