Skip to main content

Link-uri utile

Vă puteți informa eficient accesând oricare dintre link-urile de mai jos. Acestea sunt grupate în categorii, în așa fel încât să găsiți cât mai ușor informațiile care vă interesează.


Materiale informative

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE. 

Contact

Telefon: +40 743 295 486
Email: [email protected]

Servicii alternative: Europe Direct sau portalul Europa ta.

Point&Shoot sau descoperă tainele filmului documentar

| EUROPE DIRECT Oradea |

Asociația One World Romania, Fundația Comunitară Oradea și EUROPE DIRECT Oradea  invită tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani la un atelier de film documentar ce se desfășoară pe parcursul a 5 zile, între 28 septembrie – 2 octombrie, în incinta Crișul Shopping Center, etajul 1, în cadrul Comuniteca.

Vino să descoperi noțiunile de bază ale limbajului și gramaticii audiovizuale, la nivel teoretic și practic, reprezentarea realității prin aparatul de filmat și implicațiile sale. 8 tineri pot fi beneficiarii atelierului de 5 zile în care vor lucra atât individual, cât și în echipe pe baza unor teme propuse de tutori. Așa că înscrie-te acum, completând formularul de mai jos:

https://forms.gle/dCJmPV1KYxrXxDEU8

Atelierul va fi coordonat de cineaști români cu experiență în domeniul cinematografiei. Ei sunt: Carmen Tofeni – regizoare de film documentar și directoare de imagine, Cristina Haneș – regizoare și producătoare de film documentar și Dragoș Hanciu – regizor de film și director de imagine.

Termenul limită pentru înscriere este data de 14 septembrie. Iar dacă ai nevoie de ajutor, scrie-ne la adresa: [email protected]

Anul 2022 este #AnulEuropeanalTineretului. Așadar, anul acesta urmărim scoaterea în evidență a rolului important pe care îl au tinerii în construirea unui viitor mai bun.

Point&Shoot Oradea

Ne pregătim să descoperim cu tinerii înscriși în programul „Competențele Viitorului” cum să livrăm un discurs cu succes

Miercuri, 7 septembrie, Fundația Comunitară Oradea și EUROPE DIRECT Oradea organizează alături de Mihaela Tatu un nou training: ”Tehnica și Arta Livrării Discursului”.

De ce încurajăm tinerii înscriși în programul „Competențele Viitorului” să participe la acest training?

Pentru că indiferent de dezvoltarea tehnologiei în domeniul comunicării, discursul public rămâne un mijloc extrem de important de comunicare. De felul în care comunicăm depind de multe ori reușitele noastre personale și profesionale. Tinerii vor afla ce presupune dicția, intonația și frazarea potrivite în funcție de discurs, cum să puncteze cuvintele cheie pentru a transmite o informație, dar și cum să își gestioneze emoțiile sau atitudinea.

Mihaela Tatu este trainer acreditat ANC în Tehnica și Arta Livrării Discursului, „antrenor” pentru limbajul paraverbal și nonverbal. Este dornică să se implice în dezvoltarea tinerilor. Acesta este și motivul pentru care va susține acest training. 

Training-ul va avea loc în intervalul orar 15.00-18.00, în incinta Crișul Shopping Center, la etajul 1 (Comuniteca).

Mai multe despre acest training și despre cum poți face și tu parte din programul „Competențele Viitorului” în link-ul de mai jos:

„Competențele Viitorului” este un program al Fundației Comunitare Oradea și Centrului EUROPE DIRECT Oradea în contextul în care, 2022 este #AnulEuropeanalTineretului. Anul acesta se urmărește scoaterea în evidență a rolului important pe care îl au tinerii în construirea unui viitor mai bun, mai verde, mai incluziv și mai digital.

“Comunic să relaționez” sau cât de importantă e relaționarea și comunicarea în orice domeniu am activa

Tinerii înscriși în programul „Competențele viitorului” au avut parte de training-ul „Comunic să relaționez” realizat de partenerii noștri de la Romarketing. Scopul întâlnirii a fost ca tinerii înscriși în programul „Competențele viitorului” să descopere cât de importantă e relaționarea și comunicarea în orice domeniu de activitate ar urma să activeze. 

Participanții au aflat care sunt barierele de comunicare și care sunt metodele prin care le putem depăși. Indiferent de domeniul în care vor lucra, relaționarea și comunicarea sunt indispensabile. Pentru a-și atinge potențialul maxim, trebuie să se cunoască foarte bine și să îi înțeleagă pe cei din jurul lor pentru că doar astfel vor reuși să comunice eficient, în funcție de interlocutor și nu doar pentru a informa, ci pentru a consolida relații.

Tinerii și-au descoperit punctele forte și au avut ocazia să înțeleagă cum îi văd și cei din jurul lor. Au realizat cât de importantă este relaționarea și comunicarea. Mulțumiri Romarketing pentru implicarea în programul „Competențele viitorului”. Mulțumiri și tinerilor înscriși la training, pe care îi așteptăm și la următoarea întâlnire, în care vor descoperi ”Tehnica și Arta Livrării Discursului” cu Mihaela Tatu.

Află mai multe despre programul „Competențele viitorului” din link-ul de mai jos:

https://fundatiacomunitaraoradea.ro/categorie/evenimente/competentele-viitorului/

„Competențele viitorului” este un program creat de Fundația Comunitară Oradea, alături de Centrul EUROPE DIRECT Oradea, menit să contribuie la dezvoltarea personală și profesională a tinerilor în contextul în care anul 2022 este #Anuleuropeanaltineretului.