Skip to main content

Marea majoritate a europenilor consideră că promovarea sănătății mintale este la fel de importantă ca promovarea sănătății fizice


În ajunul Zilei mondiale a sănătății mintale, un nou sondaj Eurobarometru privind sănătatea mintală arată că nouă din zece respondenți (89 %) consideră că promovarea sănătății mintale este la fel de importantă ca promovarea sănătății fizice.

 

În același timp, mai puțin de jumătate dintre respondenți sunt de acord cu afirmația că persoanele cu probleme de sănătate mintală beneficiază de același nivel de îngrijire ca persoanele care suferă de o afecțiune fizică. În plus, aproape jumătate dintre respondenți (46 %) s-au confruntat în ultimele douăsprezece luni cu o problemă emoțională sau psihosocială, cum ar stările de depresie sau anxietate. Potrivit sondajului, mai mult de jumătate (54 %) dintre respondenții cu probleme de sănătate mintală nu au primit ajutor din partea unui profesionist. Aceste rezultate arată că este esențial să se continue eforturile depuse în domeniul sănătății mintale la nivelul UE.

 

Mâine, Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, va găzdui o conferință la nivel înalt privind sănătatea mintală având la bază „Abordarea cuprinzătoare cu privire la sănătatea mintală”, prezentată de Comisie în iunie 2023. La eveniment vor participa Majestatea Sa Regina Belgiei, precum și sute de reprezentanți ai instituțiilor UE, ai guvernelor naționale, ai organizațiilor europene și ai altor parteneri interesați.

 

Mai multe informații, precum și fișa de țară pentru România, sunt disponibile în comunicatul de presă.

Articole similare

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE.